Real time KEMAR simulatie Roger Table Mic

Het is bekend dat afstand en lawaai het spraakverstaan negatief beïnvloeden. Binnen een straal van 1,5 meter om de slechthorende heen bieden hoortoestellen een uitstekende oplossing. We noemen dat de zgn. ‘soundbubble’. Maar als omgevingslawaai en ook afstand tot de spreker toenemen buiten de soundbubble (>1,5 meter), dan kan het spraakverstaan snel achteruit gaan. Het Roger portfolio van Phonak biedt hier oplossingen voor.

Real time KEMAR simulatie Roger Table Mic in vergadering

Vergaderen is een klassieke situatie waarbij afstand vaak een rol speelt. Voor kleine groepjes tot 4 personen rondom een tafel is de Roger Pen een prima oplossing. Bij grotere groepen zijn al snel meerdere microfoons nodig, daar kan een set Roger Table Mics uitkomst bieden. Om het effect van afstand te demonstreren is het KEMAR real time simulatie filmpje gemaakt, waarbij tevens hoorbaar wordt hoe goed de Roger Table Mics de spraak naar voren halen.

 

 

Het is ook mogelijk om de Roger Pen te combineren met de Roger Table Mics. Lees hierover meer op de website van werkenhoren.nl of phonak.nl.

Vergoeding uit basisverzekering

De vergoeding van de Roger-apparatuur is opgenomen in de basisverzekering van elke zorgverzekeraar. Iedere hoortoesteldrager komt met een voorschrift van KNO of Audioloog in aanmerking voor vergoeding is (voor verzekerden VGZ en De Friesland is alleen voorschrift audioloog geldig).

Meer informatie: www.phonak.nl.