AC/DC cancelt tour vanwege dreigende doofheid

De Australische rockband AC/DC heeft zijn Amerikaanse tournee afgebroken op advies van artsen. Zanger Brian Johnson dreigt ernstige gehoorschade op te lopen als hij de tour niet onmiddellijk beëindigt.

Volgens de artsen riskeert Johnson zijn gehoor totaal kwijt te raken als hij doorgaat met optreden. De nog resterende optredens van de Rock or Bust-tournee worden verplaatst naar later in het jaar, waarschijnlijk met een vervangende zanger.

AC/DC brak internationaal door in de jaren 70. Sinds de dood van Bon Scott in 1980 toert de band de wereld rond met Brian Johnson als zanger. De groep, ook bekend van de in schooluniform solerende Angus Young, boekte wereldwijd succes met hits als Back in Black, Whole Lotta Rosie, Highway to Hell en Thunderstruck.

AC/DC zou in mei aan het Europese deel van de tournee beginnen. De band staat op 16 mei geboekt in het Belgische Werchter. Of en wanneer de Europese optredens plaatsvinden, is nog niet duidelijk.

De groep wordt al langer geplaagd door problemen. In 2014 moest oprichter Malcolm Young de groep verlaten vanwege beginnende dementie. Later dat jaar vertrok ook drummer Phil Rudd nadat hij in Nieuw-Zeeland was opgepakt voor bedreiging en drugsbezit.

bron: nos