Advanced Bionics krijgt CE-markering voor Naída CI Q90 processor

Advanced Bionics kondigt aan dat de nieuwe spraakprocessor, de Naída CI Q90, CE-markering heeft ontvangen. Deze nieuwe spraakprocessor is samen met Phonak gemaakt, en is vanaf 1 december 2015 in Nederland verkrijgbaar.

De samenwerking maakt het mogelijk om Phonak- technologie toe te passen in de cochleaire implantaten van AB. Met de Naída CI Q90 biedt AB CI- gebruikers meerwaarde door:

  • zorgeloos horen in de meest uitdagende situaties,
  • automatische functies voor optimaal horen in lawaai met groter luistercomfort,
  • binaurale mogelijkheden met Phonak Binaural VoiceStream – TechnologyTM – horen met twee oren die samenwerken.


Nieuwe technologieën en functies

De Naída CI Q90 spraakprocessor combineert nieuwe technologieën en functies die niet eerder beschikbaar waren in een spraakprocessor:
Met AutoSoundTM OS-technologie analyseert de processor het omgevingsgeluid en past zich hier automatisch op aan. Hierdoor hoort de gebruiker optimaal zonder van programma te hoeven wisselen of een instelling te hoeven aanpassen.

  • De auto UltraZoom-functie detecteert automatisch de aanwezigheid van lawaai en focust op geluid van de voorzijde voor verbeterd spraakverstaan in lawaaierige omgevingen.
  • Met de StereoZoom-functie werken 2 spraakprocessoren samen om nog preciezer in te zoomen op geluid van de voorzijde. Deze nieuwe Phonak Binaural VoiceStream TechnologyTM focust op één stem in een lawaaierige omgeving, zodat CI-gebruikers in de meest uitdagende luistersituaties met minder inspanning een één-op-één gesprek kunnen voeren.
  • De WindBlock-functie reduceert windruis automatisch, waardoor de gebruiker meer comfort ondervindt in omgevingen met veel wind, zoals bijv. op het strand of op de fiets.
  • De SoundRelax-functie dempt automatisch onverwachte harde geluiden, zoals een dichtslaande deur of vallende borden en zorgt zo voor een prettigere luisterervaring.
  • De EchoBlock-functie verbetert de geluidskwaliteit in omgevingen met galm, zoals grote ontvangstruimten, musea, galerijen en kerken.

Vanaf 1 december 2015 is de Naída CI Q90 beschikbaar zijn in Nederland. Voor meer informatie over deze nieuwe spraakprocessor kunt u terecht op de website van AB: