Apple breidt iPhone-functies voor gehoorapparaat verder uit


Met de Toegankelijkheidsfunctie kunnen slechthorenden hun gehoorapparaat aan een iPhone koppelen. Apple heeft deze gehoorapparaatopties nu uitgebreid. Daardoor kun je niet alleen beter geluid streamen, maar ook profiteren van de Live Listen functie.

Met de update voor iPhone gehoorapparaten kunnen telefoongesprekken gestreamd worden, inclusief FaceTime-gesprekken, films en andere audio. Hier heb je dus geen extra apparaatje meer voor nodig, zolang het gehoorapparaat de iOS 10 iPhone ondersteunt kun je er audio naar verzenden. Daarnaast kun je de accuduur en uitgebreide instellingen nu vanaf je iPhone regelen.

Aanpassen aan omgevingsgeluid
Omdat je iPhone weet waar je bent, kunnen de instellingen van het gehoorapparaat automatisch worden aangepast aan je omgeving. Loop je bijvoorbeeld een Starbucks in, dan weet je iPhone dat het geluid anders afgestemd moet worden dan wanneer je door een bos loopt.

Ingebouwde microfoon
De nieuwe Live Listen-functie doet zijn voordeel met de ingebouwde microfoon van de iPhone. Aan de hand van het geluid dat je iPhone oppikt, kunnen gesprekken worden versterkt in drukke omgevingen. Zo heb je in plaats van alleen een microfoon in je gehoorapparaat nog een extra bron om geluid op te pikken.

bron: stichting hoormij