Bril en gehoorapparaat mee naar de operatiekamer dankzij Bedbox

Dankzij een klein kartonnen doosje is het Albert Schweitzer ziekenhuis weer een beetje gastvrijer geworden. Voortaan kan de zogeheten ‘Bedbox’ worden aangeboden aan patiënten die geopereerd moeten worden. Het doosje wordt opgehangen aan het hekje rondom het bed en biedt ruimte aan een bril of gehoorapparaat. Normaal gesproken moesten deze items achterblijven op de kamer, wanneer de patiënt naar de operatiekamer ging.

“Voor veel mensen is dat ongemakkelijk”, vertelt Vico de Graaf van de afdeling Gastvrij. “Als de patiënt dan onderweg naar de OK nog iemand tegenkomt die hem of haar succes wenst, of als de verpleegkundige of de dokter iets vertelt of vraagt, dan is dat contact toch minder prettig zonder bril of gehoorapparaat. Nu houdt de patiënt de bril op, of het gehoorapparaat in, tot op de OK. Daarna gaan deze eigendommen in het doosje, waardoor ze niet kwijt kunnen raken. Na het ontwaken zijn ze direct weer bij de hand. Het bed blijft immers bij de patiënt.”

Patiënte Ellen van Honschoten uit Dordrecht was de eerste die de Bedbox uitgereikt kreeg. “Een heel goed initiatief”, zegt zij. “Zelf kan ik zonder bril nog wel wat zien, maar ik kan me ook voorstellen dat het lastig is als dat niet zo is. Heel handig, ik ga ‘m direct gebruiken!”

Bron: 
Dordrecht.net