De stand van (onze) zaken – een update!

Niet zo lang geleden spraken we met Roland Zweers van Zweers Hoortoestellen over de gevolgen van de huidige crisissituatie en hoe hij dit alles aanpakte. Het artikel in kwestie gemist? U leest het hier. Nu, twee weken later, hebben we opnieuw even contact opgenomen met Roland, om te kijken of hij zijn optimisme heeft weten te behouden en of hij nog goede tips heeft voor anderen.

Hoe is de situatie momenteel Roland?

We zijn nog altijd open. We zijn zelfs wat verder open gegaan. Mensen mogen ondertussen, wel onder strikte hygiënevoorwaarden, weer onze winkel in. Met behulp van extra ontsmetten, mondkapjes en afstand houden natuurlijk. Zo pakken we langzaam het werk weer op.

Heb je nog wat bijzonders ondernomen de afgelopen weken?

De gemeente is bezig met het renoveren van het marktplein waar onze winkel aan ligt. Dat moet volgende week helemaal klaar zijn. Zelf besloten we ook om het beste te maken van de rust in de winkel en hebben onze eigen renovatiewerkzaamheden verricht. Het is iets wat we al langer wilden doen, maar nooit echt aan toe kwamen. Nu was het perfecte moment ineens daar. Zo zie je maar weer, je kan altijd ergens een kans in vinden. Als straks het plein ook weer goed toegankelijk is, gaan we met een fris gevoel de komende periode in.

Is er nog iets anders wat je graag zou willen delen met je collega’s?

Wij zeggen altijd graag dat we het grootste openbare hoortoestellenmuseum ter wereld zijn. Ik ben een echte verzamelaar en had nog dozen vol met oude hoortoestellen staan. Nu kon ik ze eindelijk eens goed doorspitten en het museum is dan ook weer een stukje uitgebreider en mooier geworden. We nodigen mensen graag uit om een kijkje te komen nemen.

Verder valt het me op dat audiciens momenteel whatsapp-groepjes maken en meer naar elkaar toetrekken. Zo kunnen ze overleggen en elkaar adviseren in deze gekke tijd. Dat vind ik heel leuk om te zien. Verder blijven we gewoon vol optimisme doorwerken, zoals we hier van elkaar gewend zijn.