Docu ‘Slechthorend. Nou En?!’ online

De documentaire Slechthorend. Nou en?! geeft een kijkje in het leven van slechthorende jongeren. De onlangs afgestudeerde journalist Stan van Kesteren (zelf slechthorend) onderzoekt tegen welke problemen deze jongeren aanlopen en hoe ze daarmee omgaan. Bekijk de docu via: www.slechthorendnouen.nl/docu.

Groepsgesprekken, achtergrondlawaai, vermoeidheid en onbegrip van anderen: het zijn drempels die slechthorende jongeren ervaren. Van Kesteren, ook voorzitter van SH-Jong, volgt een drietal inspirerende jongeren voor een antwoord op de vraag: “Wat is de sleutel tot acceptatie en geluk?”.

Bekijk hier de trailer:

Inspirerende jongeren

De documentaire maakt mensen bewust van de drempels die slechthorende jongeren tegenkomen. De jongeren laten zien dat de drempels niet onoverkomelijk zijn. De 16-jarige Marie-Laure zit op het gymnasium in Rotterdam. Door open te zijn over haar slechthorendheid en mensen uit te leggen hoe ze rekening met haar kunnen houden, weet zij haar weg te vinden op school. David Aris (21) uit Amsterdam volgt een opleiding tot meubelmaker. Hij is vroeger gepest vanwege zijn slechthorendheid. Desondanks staat hij positief in het leven. Opmerkelijk: muziek is zijn uitlaatklep. Bianca van der Horst uit Haarlem is zelfstandig ondernemer. Ze is in het verleden overspannen geraakt doordat ze veel moest luisteren, maar weet inmiddels hoe ze tot rust kan komen.

Onderzoeksproject ‘Drempels Slechten’

De docu en gelijknamige campagne Slechthorend. Nou en?! vloeide voort uit het project ‘Drempels Slechten’, een onderzoeksproject van Koninklijke Kentalis en SH-Jong. Uit het onderzoek bleek dat er vier drempels zijn voor slechthorende jongeren: communiceren in groepen, onbegrip van anderen, achtergrondlawaai en vermoeidheid door luisterinspanning. Het project ‘Drempels slechten’ werd gefinancierd door: SIAC (Verbindend Vernieuwen), Koninklijke Kentalis en Stichting Hoormij (federatie van NVVS, FOSS en SH-Jong).

Over SH-Jong

SH-Jong is de organisatie voor slechthorende jongeren, onderdeel van Stichting Hoormij.
Meer info: www.stichtinghoormij.nl.

Bron: Stichting Hoormij