EIB stimuleert ontwikkeling volgende generatie hoortoestellen


De Europese Investeringsbank (EIB) ondersteunt de ontwikkeling van nieuwe draadloze hoortoestellen en het onderzoek naar efficiëntere akoestische implantaten door de William Demant Holding A/S met een lening van 110 miljoen EUR. 

Deze nieuwe steun van Europa’s lange-termijn-leen-instelling zal het bedrijf helpen om laag vermogen radio-oplossingen te ontwikkelen die van essentieel belang zijn voor nog betere apparaten die de kwaliteit van leven voor miljoenen hard-/slechthorende mensen kan verbeteren.

Verwacht wordt dat door de nieuwe investeringen in onderzoek en ontwikkeling William Demant ongeveer 500 octrooien zal aanvragen. De EIB-gesteunde investering zal door hoogopgeleide specialisten in Denemarken Frankrijk en Polen worden uitgevoerd. William Demant werkt nauw samen met universiteiten en onderzoekscentra in heel Europa in haar onderzoeksactiviteiten, die helpen het begrip van cutting-edge technology over de hele wereld te verbeteren. 

De nieuwe activiteiten zullen voortbouwen op het marktleiderschap en gebruik maken van de nieuwste laag vermogen radio technologieën en geavanceerde, efficiënte digitale signaalverwerking technieken om effectievere gehoor implantaten en instrumenten te ontwikkelen. Dit zal William Demant helpen om zijn sterke positie in een sterk concurrerende markt te behouden.

Door het ontwikkelen van betere hoortoestellen zullen mensen met hoorproblemen meer volledig deel te nemen aan het sociale en zakelijke leven waarvan zij anders zouden worden uitgesloten. Het zal hun leven ook gemakkelijker maken doordat smartphones hoortoestellen kunnen gaan besturen. Dit moet bijdragen tot het verwijderen van het stigma van hoortoestellen.

De laatste vijf jaar heeft de EIB circa 10 miljard euro geïnvesteerd in modernisering en ontwikkeling van ziekenhuizen, medische centra en door het stimuleren van onderzoek, ontwikkeling en innovatie in de medische technologie, biotechnologie en de farmaceutische industrie. Deze projecten dienen ter verbetering van de gezondheid door innovatie te stimuleren en daardoor betere gezondheidszorg te leveren.

bron: eib.org