Eindelijk zover: Vanavond musical Soldaat van Oranje voor doven en slechthorenden

Na twee jaar intensieve voorbereiding is het vanavond eindelijk zover: de ongekend populaire voorstelling Soldaat van Oranje – De Musical wordt uitgevoerd voor doven, slechthorenden en andere gebarentaligen. Door middel van twee live gebarentolken en boventiteling is het vanavond voor hen nu ook mogelijk om met het hele gezin, met vrienden of familie het toneelspektakel te ervaren. 

Op initiatief van Erika Zeegers en Linda Gomes is het mogelijk gemaakt om de bekende musical Soldaat van Oranje toegankelijk te maken voor doven en slechthorenden. De show is uitverkocht en belooft een groot succes te worden. Voor personen die geen gebarentaal kennen, worden er ook luisterhulpen (halslus) beschikbaar gesteld door Phonak. De organisatie is zeer verheugd dat dit gerealiseerd kan worden, mede dankzij de samenwerking met diverse partijen, waaronder tolkenorganisaties, Phonak en Advanced Bionics.

Leer alvast de gebarennamen

Als voorbereiding heeft de organisatie een filmpje gemaakt met de gebaren van de namen van de hoofdpersonen:

[iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2F807503499372699%2Fvideos%2F1472763572846685%2F&show_text=1&width=267″ width=”267″ height=”869″]

Interview

Earline interviewde eerder Peter Tuinman, die van ’t Sant speelt, en Erica Zeegers, een van de aanwezige gebarentolken:

Meer informatie

www.soldaatvanoranje.nl/doven_slechthorenden/