Filmtip! Wonderstruck

Afgelopen maand ging de film Wonderstruck in première in Nederland. Deze film vertelt het verhaal van twee dove kinderen, een meisje in de jaren ’20 en een jongen in de jaren ’70. Beiden gaan op zoek naar hun echte ouders in New York. Gebaseerd op een internationale bestseller en genomineerd voor verschillende prijzen. 

De twee verhalen worden door elkaar verteld, waarbij beide kinderen een zoektocht starten naar de waarheid. Ben verlangt in de jaren ’70 naar de vader die hij nooit heeft gekend. Rose, houdt in de jaren ’20 een plakboek bij van het leven van een mysterieuze actrice. Door kleuraccenten wordt het verschil tussen de twee personages duidelijk gemaakt, die met dezelfde soort problemen kampen.

De actrice Millicent Simmonds. Millecent, die de rol van Rose vertolkt, is in het echt ook doof. Door middel van een gebarentolk kon de regisseur haar aanwijzingen geven. Het was haar eerste keer in een film, maar ze heeft nu al indruk weten te maken op het grote publiek. Tijdens de Broadcast Film Critics Association Awards kreeg ze een nominatie voor beste jonge acteur/actrice.

Bekijk ook de trailer:

 

 

Bron: Doof.nl