Gebruik je verstand met contant


Hoewel pinnen steeds meer de overhand krijgt, blijven ondernemers geconfronteerd met heel wat contant geld. Voor ondernemers is contant geld duur (duurder dan pinnen), omslachtig en vol risico’s. Efficiënt omgaan met elektronisch betalen is inmiddels gemeengoed. Dat moet ook met contant geld. Tijdens de Week van het Geld introduceert de Stichting Bevorderen Efficiënt Betalen (SBEB) de campagne Slimme trucs met contant geld.

Ondanks de toename van het pinnen, gaat nog ongeveer een derde van de omzet contant (circa 40 miljard per jaar) en rekenen consumenten nog ongeveer de helft van hun aankopen contant af. De kosten van contant geld zijn voor ondernemers de afgelopen jaren duidelijk toegenomen (Gemiddeld per contante betaling in 2009: €0,22, in 2014 €0,25) en die trend zal doorzetten. Immers door daling van het aantal contant transacties, drukken de vaste kosten steeds zwaarder en verder stijgen de afstortkosten. Vandaar dat SBEB ondernemers wil helpen om slimmer om te gaan met contant geld.

Goochelaar Roy geeft tips
Deze week, tijdens de Week van het Geld, is de campagne Slimme trucs met contant geld van start gegaan. In een 3-tal video’s laat goochelaar Roy van Rossum aan de hand van enkele goocheltrucs zien welke risico’s contant geld met zich meebrengt en geeft hij tips hoe het beter kan. De video’s behandelen thema’s zoals het beperken van de overvalbuit, het vermijden van voorspelbaar gedrag en vals geld. Naast een facebookcampagne worden de video’s ook via diverse branchekanalen onder de aandacht gebracht. De filmpjes zijn te bekijken via: bit.ly/Pinnen-Zakelijk-Contant

Overweeg professioneel waardetransport

In een van de video’s laat goochelaar Roy zien dat veel mkb-ondernemers er nog voor kiezen om zélf hun contante geld af te storten. Er wordt nog weinig gebruik gemaakt van professioneel waardetransport, vooral omdat ondernemers denken dat dit duur is. Echter waardetransporteurs ontwikkelen nieuwe betaalbare producten en diensten, juist voor mkb-ondernemers. Professioneel waardetransport wordt nog voordeliger als er een combinatie gemaakt kan worden in een winkelgebied. Zo rijdt de waardetransporteur niet voor één ondernemer, maar voor een aantal ondernemers tegelijk.
Het aanbod van de belangrijkste transporteurs voor het MKB staat op: http://pinnenzakelijk.nl/contant-waardetransport Om ondernemers kennis te laten maken met deze dienstverlening bestaat de mogelijkheid tot het opstarten van een regionaal project. In de binnenstad van Ede loopt tot eind maart een pilot waarbij een 18-tal ondernemers ervaring opdoet met professioneel waardetransport.

Meer informatie:

www.pinnenzakelijk.nl