Geluidsreductie in ruimtes? Klinkt goed!

Of het nu hotels, openbare ruimtes, kantoren of kleuterscholen betreft: Digitex presenteert zijn geluidsabsorberende oplossingen voor een voor een beter akoestisch comfort op de beurs Archi[email protected] die wordt gehouden in Rotterdam, Berlijn en Stuttgart.

Het hoorcomfort van medewerkers en klanten wordt steeds belangrijker. Van luxe hotels tot horecagelegenheden, Digitex zorgt voor geluidsabsorptie in het interieur en houdt rekening met individuele behoeften – met op maat gemaakte plafondpanelen, ruimteverdelers en wandbekleding. Nieuw in het assortiment is de range ‘Tempo Mix’, die zich kenmerkt door vrijwel onbeperkte en individuele ontwerpmogelijkheden.

De akoestische factoren van een ruimte kunnen de productiviteit of verstaanbaarheid beïnvloeden en het gebruik van de ruimte waarvoor deze bedoeld is belemmeren. Aangezien het in dergelijke gevallen meestal niet mogelijk is om de bouwconstructie aan te passen wordt geluidsabsorptie of geluidsverspreiding gebruikt om ongewenste resonantie of frequentiecomponenten te absorberen of te verspreiden. Het Franse bedrijf Digitex produceert wandbekleding, panelen en mobiele elementen. De producten zijn gecertificeerd voor CSTB αw=1 en verminderen de nagalmtijd RT60 (nagalmtijd 60) over het gehele frequentiebereik.

Met de range ‘Tempo Mix’ kunnen verschillende kleuren en texturen worden gecombineerd op één enkel geluidsabsorberend element zonder dat er een overdaad ontstaat. De technische innovatie zit hem in de naadloze combinatie van de afdekking. Er zijn meer dan 130 kleuren en vier verschillende ontwerpen beschikbaar, die uitneembaar en wasbaar zijn. Met behulp van digitale bedrukking kunnen ze ook worden voorzien van een logo of een patroon – er zijn geen grenzen aan de ontwerpvrijheid. Tempo Mix’ maakt deel uit van het ‘Tempo Inspiration’ assortiment, waarin het bedrijf alle criteria voor maatwerkproducten samenbrengt. Het gehele Tempo-assortiment voldoet aan de brandklasse Bs2d0 voor brandvertragende bouwmaterialen.

Meer weten?

Digitex zal aanwezig zijn op de volgende beurzen:

[email protected] in Rotterdam, 16 en 17 september, Stand 224

[email protected] in Berlijn, 7 en 8 oktober, Stand 225

[email protected] in Stuttgart: 2 en 3 december 2020, Stand 30.