Hans Anders naast optiekketen ook hoorspecialist

In Nederland hebben 1,4 miljoen mensen in meer of mindere mate gehoorproblemen, zo blijkt uit onderzoek*. Maar liefst bijna 90% van hen draagt echter geen hoortoestel.

Gemiddeld wordt er pas na zeven jaar iets aan het gehoorverlies gedaan. De audiciens van Hans Anders vinden dit schokkende cijfers. Zij verwachten dat dit de komende jaren gaat veranderen. “Met de vergrijzing hebben steeds meer 50-plussers hulp nodig om goed te kunnen horen. Nu het taboe op hoortoestellen langzaam verdwijnt, zoeken zij gelukkig ook steeds vaker hulp. Maar ook zonder taboe is dit nog hele een stap.”

“Niet alleen is er keuze uit tientallen merken en modellen, ook kan je bij lang niet iedere audicien rekenen op maximale vergoeding van het gekozen hoortoestellen. Consumenten zien door de bomen het bos niet meer”, concludeert Remco Portheine, manager Kwaliteit & Zorg van Hans Anders Nederland. Alle audiciens van Hans Anders zijn gediplomeerd en StAr-gecertificeerd. Zij beschikken over alle benodigde kennis en ervaring om mensen met gehoorproblemen deskundig advies te geven.

Vergoeding
Remco Portheine: “Op basis van een gratis gehoortest en een uitgebreide vragenlijst bepalen we voor welke categorie hoortoestellen mensen een vergoeding krijgen van hun zorgverzekeraar.” Hans Anders heeft als enige aanbieder van hoortoestellen vanaf 2016 een contract met álle zorgverzekeraars in Nederland. Ongeacht hun zorgverzekeraar ontvangen mensen daardoor altijd de maximale vergoeding. Omdat Achmea Zilveren Kruis Hans Anders als voorkeursleverancier koos, betalen verzekerden van de zorgverzekeraar sinds begin dit jaar bovendien geen eigen risico meer.

Soorten hoortoestellen
“Afhankelijk van de aard en omvang van het gehoorverlies adviseren we een hoortoestel voor in het oor of achter het oor”, ligt Portheine toe. “Hoortoestellen voor in het oor worden op maat gemaakt en zijn geschikt voor lichte, middelmatige gehoorverliezen. De toestellen zijn uiterst klein, zitten geheel in de gehoorgang en zijn daardoor nauwelijks zichtbaar. Hoortoestellen voor achter het oor bieden een oplossing bij vrijwel alle gehoorverliezen en brengen het geluid met een dunne doorzichtige slang over naar de gehoorgang.”

Afstandsbediening
De techniek heeft de afgelopen jaren niet stilgestaan, constateert de manager Kwaliteit & Zorg van Hans Anders. “Bij alle uitvoeringen is er de mogelijkheid om de hoortoestellen te bedienen met een afstandsbediening. Daarnaast is het mogelijk om via een Bluetooth verbinding direct contact te hebben met uw tv, radio, telefoon en mobiel.” Hans Anders heeft een breed assortiment hoortoestellen. Binnen iedere vergoedingscategorie bieden de optiek- en audicienketen keuze uit verschillende soorten en modellen van gerenommeerde merken als Sonic en Starkey.

Proeftijd
“Bij de keuze voor een bepaald hoortoestel is het belangrijk dat je de tijd krijgt om erachter te komen welk hoortoestel echt bij je past. Biedt het toestel daadwerkelijk een oplossing voor het gehoorprobleem? En is het de hele dag comfortabel te dragen? Belemmert het je niet tijdens je activiteiten? Daarom adviseren we altijd een vrijblijvende proefperiode van enkele weken”, aldus Portheine. Hans Anders biedt een volledig gratis proefperiode waarin onze gecertificeerde audiciens klanten begeleiden nadat zij een hoortoestel hebben gekozen.

Meer informatie: www.hansanders.nl