Hoorexpert verzorgt toegankelijkheid “Pleinbioscoop Meets Deaf Culture”

In 2015 was het een doorslaand succes, de Pleinbioscoop in het teken van dovencultuur. Ruim 2.000 bezoekers, waaronder honderden doven en slechthorenden, bezochten deze speciale filmavond in de open lucht.

Ook dit jaar wordt het Rotterdamse film event weer overgenomen door de jongeren van het Deaf Ability Team. Op 17 augustus gaat de avond plaats vinden, met op het programma de film Hail, Caesar!

Pleinbioscoop Meets Deaf Culture
De avond biedt hetzelfde wat het publiek van de Pleinbioscoop gewend is, maar wel met een twist. De bar, entreekassa en stoelverhuur, alle posten worden bemand door doven en slechthorenden. Dit betekent dat iedereen middels Nederlandse Gebarentaal kan bestellen.

Ook dit jaar verzorgt Hoorexpert BV vanuit haar divisie AUDIOropa weer de toegankelijkheid voor doven en slechthorenden, door middel van het plaatsen van een ringleiding op het plein. Ook zullen er weer diverse balieringleidingen bij de kassa en de bar aanwezig zijn.

AUDIOropa is gespecialiseerd in toegankelijkheid van openbare gebouwen en evenementen.

Het randprogramma bestaat uit een optreden van signdancers en een serie speeddates tussen doven en horenden, door tolken begeleid. De avond biedt dove en slechthorende bezoekers een toegankelijk en gezellig event en horende bezoekers een laagdrempelige introductie tot de dovencultuur.

Het programma: Hail, Caesar!
De film Hail, Caesar! van regisseurs Joel en Ethan Coen is een visueel spektakel over de gouden tijden van Hollywood. Wanneer een superster wordt gekidnapt, start de studiobaas een doldwaze poging hem te redden, voordat de roddelbladen erachter komen.

Net als andere films van deze makers (The Big Lebowski, Fargo, True Grit) is de film een uiterst komisch en visueel spektakel, met een sterrencast vol grote namen. Onder anderen George Clooney, Josh Brolin, Scarlett Johansson, Tilda Swinton en Channing Tatum spelen mee. De film is in het Nederlands ondertiteld.

bron: http://www.hoorexpert.nl/