Hoortoestel ervaren met virtual reality bril bij Connect Hearing

Altijd al benieuwd geweest hoe geluid op je afkomt bij het dragen van een hoortoestel? Bij Connect Hearing in Naarden en Bergen op Zoom kun je het ontdekken.

Daar zijn ze een pilot gestart met de Oculus Rift, een Virtual Reality bril met een breed stereoscopisch gezichtsveld die de bewegingen van het hoofd meet, zodat de drager kan ervaren hoe geluid klinkt bij het dragen van een gehoortoestel.

Meer begrip en bewustzijn

Niet alleen slechthorenden, maar juist ook hun familie, kan zo ervaren hoe het is om met een hoortoestel naar de televisie te luisteren of andere dagelijkse geluiden te horen. Wildrik Dijkstra, audicien bij Connect Hearing, wil zo meer begrip en bewustzijn creëren:

“Met deze virtual reality bril laat ik in ons hoorcentrum, zowel de slechthorende als de partner ervaren hoe een hoortoestel zijn werk kan doen. Ik kan simuleren wat er gebeurt als de tv en radio tegelijk aan staan én als het dan ook nog begint te regenen buiten. Het geeft mensen een goed idee wat een hoortoestel voor ze kan doen. Én het laat de partner ervaren hoe het is om diezelfde geluiden te horen zonder hoortoestel. Hiermee creëren we een bepaald bewustzijn en begrip, dat essentieel is in het proces naar beter horen.”

bron: gezondheidsplein/Connect hearing