Innovatief muziekprogramma Oticon MyMusic wint CES 2022 Innovation Award

Oticon MyMusic – een speciaal muziekprogramma op maat gemaakt om slechthorenden te helpen hun liefde voor muziek opnieuw te ontdekken – is uitgeroepen tot CES® 2022 Innovation Awards Honouree in de zeer competitieve categorie Software & Mobile Apps. Het internationale prijzenprogramma erkent innovatief ontwerp en techniek in enkele van ’s werelds meest geavanceerde producten en -diensten binnen de consumententechnologie.

MyMusic overwint een van de moeilijkste uitdagingen voor hoortoestellen en levert een uitstekende geluidskwaliteit van muziek, of het nu gaat om livemuziek of rechtstreeks gestreamde muziek vanaf een apparaat. Het muziekgeoriënteerde signaalverwerkingsprogramma vangt de complexe dynamiek van muziek veel beter dan wanneer getracht wordt om gewone spraakverwerkingsstrategieën toe te passen op muziek.

Thomas Behrens, Hoofd Audiologie, Oticon: “Met MyMusic brengen we muziek tot leven en wij zijn er enorm trots op deze beruchte uitdaging te hebben overwonnen in het voordeel van hoortoestelgebruikers van onze meest recente hoortoestelfamilie, Oticon More. Nu kunnen meer cliënten weer echt het plezier van muziek ervaren. We zijn verheugd dat de toewijding van ons team aan de ontwikkeling van hoortechnologie gezien wordt door het prestigieuze CES-prijzenpanel – en om uit te blinken in zo’n grote categorie geeft zelfs nog meer voldoening.”

MyMusic gebruikt een nieuwe strategie voor versterking op basis van onafhankelijk onderzoek naar het balanceren van verschillende geluiden voor het luisteren naar muziek en onderzoek naar hoe de muziekervaring kan worden verbeterd voor hoortoestelgebruikers. De verwerking wordt simultaan uitgevoerd in zowel 4 als 24 kanalen, waarmee details worden behouden ongeacht het signaaltype en er tegelijkertijd voor wordt gezorgd dat de algehele balans van de muziek wordt geoptimaliseerd. Er is meer versterking in de hoogste en laagste frequenties, wat zorgt voor een betere balans tussen frequenties. Dit zorgt ervoor dat verschillen tussen zachtere en luidere componenten in muziek behouden blijven en de natuurlijke dynamiek in stand blijft.

Het MyMusic programma kan door professionals worden toegevoegd aan Oticon MoreTM hoortoestellen via de Oticon Genie 2 aanpassoftware. Het muziekprogramma past zich aan het gehoorverlies van de gebruiker aan, maar kan ook afzonderlijk worden afgestemd op specifieke voorkeuren. Bestaande Oticon MoreTM gebruikers kunnen het MyMusic programma laten toevoegen door hun hoorzorgprofessional, nadat deze de toestellen heeft voorzien van een upgrade naar de nieuwste firmware.

Ga voor meer informatie over Oticon MyMusic en de Oticon MoreTM hoortoestelfamilie en accessoires naar www.oticon.nl of www.oticon.be.