IPRO alles in één

“Hoe ambitieus een audicien of opticien ook is, er komt een moment dat hij aanloopt tegen beperkingen van zijn organisatie, medewerkers en zichzelf. Dat is het moment om het bedrijf een boost aan nieuwe energie en nieuwe mogelijkheden te gunnen. Denk eens aan de complete ict oplossing van ipro, speciaal gemaakt voor de hoor- en optiekbranche”.

Hans Zwijsen van Optibytes is enthousiast over winIPRO. “Het fungeert al snel als de spil in de bedrijfsvoering en geeft helder inzicht in de verschillende onderdelen en de samenhang daartussen. Ook bevat winIPRO talrijke betrouwbare koppelingen met andere systemen, waarmee feilloos data kan worden uitgewisseld.

WinIPRO bevat ongekende mogelijkheden voor de optiek- en hoorbranche”. Voordelen geïntegreerde systemen “Allereerst heeft winIPRO audio én optiek. Samen of apart. Heeft iemand alleen audio, dan gebruikt hij alleen die modules die voor hem van toepassing zijn en omgekeerd. Het is echter nog mooier wanneer beide afdelingen aanwezig zijn. Dat in een oogopslag duidelijk is of het een audioklant of een optiekklant betreft. Of juist allebei”, vertelt Zwijsen enthousiast. “En vergeet niet de kruisbestuiving bij mailingen. Je kunt een enorme efficiencyslag maken door alles onder te brengen in één systeem. Veel bedrijven zijn al overgestapt. Ook al is het een grote stap om alles binnen één programma te brengen, het converteren van bestaande data naar winIPRO is beslist mogelijk. Dat geldt eveneens voor de NOAH-data”.

Volgens Optibytes is er geen vergelijkbaar programma met zoveel functionaliteiten. De audiomodule heeft veel mogelijkheden zoals aanpassing van een hoortoestel en koppeling NOAH, uitleenstatus, allerhande formulieren en verzekering via iCODiS+. “Uiteraard kan de voorraad beheerd worden met serienummers. Een krachtige tool om de backoffice goed te organiseren. De mogelijkheden om alle informatie over een klant te verwerken in de klantenkaart, om uitgebreide orders te verwerken met alle aspecten van hoorapparaten en hooraccessoires; het kan allemaal”. WinIPRO maakt connectie met NOAH Engine, waardoor alle instellingen van het hoorapparaat
verwerkt kunnen worden. Informatie wordt ook weer teruggelezen in winIPRO, waardoor altijd een overzicht van de bewerkingen bij de hand is. “Alle benodigde documenten kunnen ook aan de klantenkaart gekoppeld worden, zodat de afgesloten contracten van een klant bijvoorbeeld altijd terug te vinden zijn. De catalogi van de verschillende hoorapparaatleveranciers worden regelmatig up-to-date gemaakt en zijn steeds weer in winIPRO in te laden. Net als gegevens van bijvoorbeeld de otoplastieken en andere accessoires. Daardoor kunnen hoorapparaten en accessoires nog eenvoudiger ingeboekt worden in het voorraadsysteem”.

Inzicht in verschillende aspecten bedrijf Wat staat er op uitleen, hoeveel heb ik nog op voorraad staan en welke verkopen zijn er gedaan over bepaalde periodes? Meerdere filialen? Geen probleem voor winIPRO. “Met filiaalbeheer wordt een koppeling gemaakt naar alle filialen, waarbij vrijwel alle data – mits de autorisatie daarvoor is toegekend – vanuit alle filialen opvraagbaar is”, zegt Zwijsen. “Worden er veel testen buiten de winkel gedaan of heeft een opticien of audicien graag beschikking over actuele klantdata en testgegevens? Dan is de Huismodule een must-have. Een ongeëvenaard succes van winIPRO. Ook voor specifieke wensen zoals een spaarsysteem, maar bijvoorbeeld ook automatische oproepen in vaste termijnen voor optimaal klantcontact, heeft winIPRO mooie oplossingen”.

Direct Mail verhaal is binnen winIPRO geregeld tot achter de komma. Op vrijwel elk veld kunnen selecties gemaakt worden. “Juist de combinatie met brillen kan uitstekend werken. Denk aan een oproep voor een brilrefractie met daaraan gekoppeld een gehoortest, of servicebeurt van het toestel. Of een oproep om ogen te meten aan alle hoorklanten die nog geen optiekklant zijn. Verleid hen met een mooi aanbod. De mogelijkheden zijn eindeloos”.

Een groot voordeel van de overstap naar winIPRO is, dat naast de uitgebreide orderverwerking het programma ook duidelijk inzicht geeft in verschillende bedrijfsonderdelen, waardoor je als ondernemer je bedrijf effectiever en met (nog) meer succes kunt aansturen.

Meer info: Optibytes, +31 (0)76 57 80 693, www.optibytes.eu