‘Jullie fotoshopten een deel van mezelf weg en dat kan niet’

Fitnessketen Virgin Active heeft zich verontschuldigd nadat het een cochleair implantaat had weggewerkt uit een campagnebeeld met Simone Botha Welgemoed. ‘Het is een deel van wie ik ben en er werd geen toestemming gevraagd’, reageerde het dove model.

Het Zuid-Afrikaanse model Simone Botha Welgemoed poseerde onlangs voor een beeld dat Virgin Active, de fitnessketen van Richard Bransons bedrijf, op Instagram plaatste. Tijdens de fotoshoot droeg Welgemoed het cochleair implantaat dat ze al heeft sinds ze 22 maanden oud was, maar op de Instagram van Virgin Active is daar niks meer van te zien.

‘Ik ben niet de persoon om zomaar over kleine dingen te klagen, maar dit raakt me persoonlijk’, vertelde Welgemoed op haar eigen Instagramaccount. ‘Virgin Active besliste zonder mijn toestemming om mijn implantaat weg te werken, en waarom? Omdat het niet past in het mooie beeld dat ze willen creëren van het perfecte leven met Virgin Active? Weet je wat: het leven is niet perfect. Niemand is perfect.’

Welgemoed wil laten zien dat mensen met een gehoorbeperking ook een actief en gezond leven leiden. Ze vindt het niet kunnen dat Virgin Active zonder haar toestemming een deel van haarzelf weg werkten.

Virgin Active verwijderde het bewuste beeld snel van Instagram en sprak af met het model. ‘Ik ben blij dat we dit probleem op een serene en positieve manier konden bespreken’, verklaarde Welgemoed achteraf. ‘We hadden het niet enkel over dit incident, maar bekeken ook hoe we dergelijke zaken in de toekomst kunnen vermijden.’

Bron: De Standaard