Kaasschieter Brillen en hoortoestellen verbouwt en legt uit

Kaasschieter Brillen en Hoortoestellen te Barneveld heeft een flinke verbouwing achter de rug. Earline was bij de algemene opening op 20 februari, maar was ook benieuwd naar het verhaal erachter. Hoog tijd om nog een keer langs te gaan bij de vernieuwde hoor- en optiekwinkel. 

Waarom?

Het is altijd mooi om te zien dat een audicien investeert in een nieuw pand, maar de grote vraag blijft: waarom?
“De winkel was na 12 jaar verouderd. We wilden een sfeervolle beleving creëren waarbij het een feestje wordt om hier een bril te kopen”, vertelt Kees van de Braak. “We zijn eerst gaan brainstormen met elkaar over welke kant we op wilden. Dit heeft een kleine driekwart jaar geduurd met toeziend oog van een interieurarchitect.”

Inspiratie

Om de nieuwe winkel naar eigen smaak in te richten, maar hoe doe je inspiratie op?
“We wilden de winkel industrieel, stoer, sfeervol, warm en open inrichten. Daarnaast wilden we ook de jongere doelgroep aantrekken. Op basis van deze eisen zijn we ons om heen gaan kijken. Zo vonden we bijvoorbeeld de industriële stijl van Van Wely in Boxmeer een erg aantrekkelijke sfeer geven. Daarnaast hebben we natuurlijk veel interieurbladen bekeken.”

Reacties

“Tot nu toe hebben we alleen maar positieve en leuke reacties gekregen. Zo krijgen we bijvoorbeeld wel eens de vraag waar het behang vandaan komt. Veel klanten zijn verbaasd als ze voor de eerste keer binnenstappen.”

Bekijk de beelden: