Kinderen doorbreken taboe rondom hoortoestel

Vanaf 8 juni jl. is het filmpje ‘Blijf erbij horen’ online te bekijken. Met dit filmpje wil Specsavers een lans breken voor het taboe rondom gehoorverlies en hoortoestellen en staat het bedrijf tegelijkertijd stil bij het feit dat het al 10 jaar hoorzorg biedt in ons land. In de film houden kinderen Nederlanders een spiegel voor: ‘als je slechte oren hebt, hoef je toch niet thuis te blijven?”

Kinderen vinden hoortoestellen best cool

Slechthorendheid is wereldwijd de meest voorkomende beperking onder 50-plussers. Toch heerst er nog steeds een groot taboe: gemiddeld wachten mensen 7 jaar met de aanschaf van een hoortoestel. Zonde, want een verminderd gehoor kan grote maatschappelijke gevolgen met zich mee brengen zoals eenzaamheid, depressie en frustratie. Om te laten zien dat je je niet hoeft te schamen voor een hoortoestel, heeft Specsavers kinderen om hun ongezouten mening gevraagd. Wat blijkt? Kinderen vinden een hoortoestel helemaal niet lelijk of stom. In tegendeel: ze vinden ze ‘handig’, ‘best cool’ en ‘klein’. Bekijk de film op: Specsavers.nl/erbijhoren.

Hoogste tijd om het taboe te doorbreken

Remko Berkel, directeur van Specsavers: “Het is hoog tijd dat we de schaamte en taboe rondom gehoorverlies doorbreken. Wij moeten daarin als branche onze gezamenlijke verantwoordelijkheid pakken en de consument blijven attenderen op het belang van hun gehoor. Met de campagne ‘Blijf erbij horen’ hopen we dat mensen de stap naar de audicien durven te zetten en zo hun levensgeluk weer kunnen vergroten.”

Bron: Optitrade