Kinderen krijgen hoortoestel weer vergoed

Hoortoestellen voor kinderen tot achttien jaar worden weer vergoed. Minister Edith Schippers (Volksgezondheid) kondigde vorige week aan dat ze de verplichte eigen bijdrage die de ouders nu moeten betalen, gaat schrappen.

Schippers kwam daarmee tegemoet aan de wens van de Tweede Kamer. Die wil niet wil dat kinderen een achterstand oplopen omdat ze geen goed hoortoestel hebben omdat hun ouders de eigen bijdrage niet kunnen betalen.

De Kamer wil haast maken met de maatregel, waar de minister eerder nog nader onderzoek naar wilde laten doen. De bewindsvrouw bekijkt verder of fysiotherapie voor chronisch zieken toch weer vergoed kan worden. Sinds 2012 moeten mensen de eerste twintig behandelingen bij de fysiotherapeut zelf betalen, bij volwassenen met een chronische aandoening volgt vanaf de 21ste behandeling wel weer vergoeding.

Schippers hoopt dat ze over een jaar met de Kamer kan praten over een nieuwe regeling die dan in 2017 zou kunnen ingaan. Ook de mentale begeleiding bij kanker en andere ingrijpende ziekten moet beter, vinden Schippers en Kamer.

De bewindsvrouw wil van de ziekenhuizen en verzekeraars horen waarom deze zorg bij ingrijpende behandelingen eigenlijk nog niet overal vanaf het begin wordt gegeven.

bron: nu.nl
foto: anp