Lidl verkoopt opnieuw hoorversterker ondanks eerdere ophef


Lidl gaat opnieuw de Sanitas ‘Hoorhulp voor volwassenen’ aanbieden. Vanaf 5 december is deze te te koop via de filialen én de Lidl-webshop.

Saillant detail is dat het apparaat dit keer als ‘hoorhulp’ wordt aangeboden in plaats dat het de benaming hoortoestel meekreeg, zoals het product eerder werd verkocht door het supermarktconcern. KNO-artsen en specialisten waarschuwden de vorige keer dat dit verwarrend zou zijn voor de consument en dat het product schadelijk kan zijn voor het gehoor bij onjuist gebruik.

In een eerdere reactie van Lidl werd al onderstreept dat het een hulpmiddel betrof en geen vervanging van een daadwerkelijk hoortoestel. De reactie destijds: Het hoortoestel dat wij vanaf volgende week verkopen betreft een hoorhulp en biedt een ondersteuning van alle geluiden. Dat staat uitvoerig omschreven in onze bijsluiter. Lidl verkoopt al geruime tijd ondersteunende medische hulpmiddelen onder het merk Sanitas. Deze producten voldoen aan onze strenge kwaliteitseisen en alle Europese richtlijnen. Wij willen benadrukken dat dit geen gehoorapparaat is welke via de gehoorspecialist verkrijgbaar is en nauwkeurig aangemeten wordt. Ons product dient enkel en alleen ter ondersteuning.”


Oproep aan audiciens: wat vindt u hier nou van?