Maker Kickstarter oordoppen krijgt investering van 17 miljoen dollar


Doppler Labs, een bedrijf dat op Kickstarter oordopjes aanbood die geluid kunnen dempen of juist versterken, krijgt een investering van 17 miljoen dollar.

Dat is dinsdag bekendgemaakt. In een eerdere investeringsronde haalde Doppler ook al enkele miljoenen op voor ontwikkeling van zijn technologie.

Het Here Active Listening-systeem van Doppler filtert geluidssoorten en kan deze meer of minder volume geven. Met de oordopjes van Doppler kan een huilende baby in een vliegtuig bijvoorbeeld worden gedempt, terwijl de bas bij een concert extra wordt benadrukt. De drager van de oortjes kan met een app besturen wat hij wil horen.

Tegen Recode zegt directeur Noah Kraft van Doppler dat het bedrijf de investering zal gebruiken om de nieuwe techologie naar de massa te brengen.

In de toekomst ziet mede-oprichter Fritz Lanman het Active Listening-systeem ook als manier om notificatiegeluiden aan smartphone-eigenaren door te geven, zonder dat oordoppen worden gedragen die ander geluid slechter hoorbaar maken. “We willen het gehoor echt verbeteren.”

bron: nu.nl