Moeiteloos bellen met elke mobiele telefoon: EasyCall

Telefoneren blijft voor veel slechthorenden bijzonder lastig, zo niet onmogelijk. Phonak introduceerde ruim een jaar geleden al de oplossing voor bellen met een vaste thuistelefoon, in de vorm van de Phonak DECT CP1. Uit de populariteit van dit product bleek al snel dat we hiermee een grote behoefte van de slechthorende beantwoordde. Telefoneren wordt voor veel mensen weer mogelijk en de reacties zijn hartverwarmend.

Nu is het tijd om ook de mobiele telefoon voor de Phonak hoortoesteldrager beschikbaar te maken.  Het uitgangspunt moest zijn dat ieder mobieltje (ook niet-smartphones), van elk willekeurig merk met Bluetooth ondersteuning, geschikt gemaakt kon worden voor bellen met Phonak hoortoestellen. Het antwoord is de Phonak EasyCall.

Door de EasyCall via Bluetooth te verbinden met uw mobiele telefoon wordt het mogelijk het gesprek direct naar de hoortoestellen te zenden, zonder dat daar nog extra randapparatuur voor moet worden gebruikt. Geen apparaat om de nek of aan de kleding dus, maar gewoon bellen met de mobiel naast het oor.

Hoe werkt het? Heel simpel! De EasyCall wordt door middel van speciaal ontwikkelde, dubbelzijdige tape gemonteerd aan het mobieltje en vervolgens via Bluetooth verbonden. Als vervolgens de telefoon naast het oor wordt gehuden zal het geluid in beide hoortoestellen hoorbaar zijn. Dit geeft een ongekende verstaanbaarheid tijdens het telefoneren.

Voor een viertal modellen heeft Phonak een hardcase ontwikkeld met daarin een speciale uitsparing voor de EasyCall. Hierdoor heeft u een nette oplossing voor uw telefoon. De modellen waarvoor een hardcase beschikbaar is:

  • Samsung S4 mini
  • Samsung S5
  • Apple iPhone 5/ 5S
  • Apple iPhone 6

De EasyCall wordt beschikbaar voor alle platforms:

  • EasyCall: Spice, Spice+ en Quest
  • EasyCall II: Venture

De EasyCall (II) is leverbaar vanaf 7 april maar kan per direct besteld worden. Kijk voor een informatief demofilmpje hier. Voor meer informatie kunt u kijken op de website van Phonak.