Mondkapjes en 1,5 meter afstand; extra lastig voor slechthorenden

De 1,5 meter afstand die we tot elkaar moeten houden, is voor slechthorenden extra vervelend: dit is het bereik van de meeste hoortoestellen voor goed spraakverstaan. En dan komen daar ook nog mondkapjes bij… Heel hygiënisch en voor mensen die in de zorg werken onmisbaar, maar het mondbeeld is hierdoor niet zichtbaar. Dit maakt voor slechthorenden het voeren van een gesprek nog moeilijker.

Hetzelfde geldt voor de plastic schermen in winkels en de spatschermen die hulpverleners dragen. De communicatie tussen een slechthorenden en hun audicien wordt hierdoor ook een stuk moeizamer. De 1,5 meter afstand moet voorlopig sowieso worden gehandhaafd en wanneer een audicien dan ook nog een mondkapje draagt -wat heel verstandig is-, wordt het een moeizaam traject in de winkel.

Mondkapje met zichtbare mond

De Amerikaanse studente Ashley Lawrence (21) besloot zelf speciale mondkapjes te maken, met een transparante inzet voor de mond. Ashley stuurt ze kosteloos op; alleen mensen die buiten de VS wonen, vraagt ze de verzendkosten te betalen. Een heel bijzonder initiatief!

Audiciens op afstand

Diverse audiciens helpen hun cliënten momenteel digitaal, bijvoorbeeld via beeldbellen. We hebben zoveel creatieve collega’s!

Blijf ons volgen: we laten u steeds nieuwe voorbeelden zien.

Bron: www.stichtinghoormij.nl