OnlineHoortoestel.nl opent twee extra servicepunten

Drie maanden na lancering van de website onlinehoortoestel.nl opent het online platform de vijfde en zesde locatie. Slechthorenden kunnen nu, op afspraak, op zes locaties in Nederland hun hoortoestel ophalen en laten in- of bijstellen. “Hiermee kunnen we nog meer slechthorenden dicht bij huis helpen”, aldus mede-eigenaar Guido Makker.

Direct na live-gang opende OnlineHoortoestel.nl al, naast het eigen hoorcentrum in Naarden, drie servicepunten. Inmiddels kunnen slechthorenden in Odoorn, Poortugaal, Kerkrade, Nistelrode, Zeist en Naarden terecht. De eerste slechthorenden hebben al via de website een hoortoestel besteld en deze op een servicepunt in ontvangst genomen.

Het platform

Vanaf medio augustus kunnen de 1,6 miljoen slechthorende in Nederland online een hoortoestel bestellen. Via www.onlineHoortoestel.nl kan men binnen enkele klikken en zonder diverse bezoeken aan een audicien een hoortoestel bestellen. De webshop is de eerste in Nederland die het mogelijk maakt om online direct een hoortoestel aan te schaffen. Het hoortoestel wordt in het hoorcentrum of op een servicepunt ingesteld op het gehoorverlies van de slechthorende.  Het platform tracht hiermee de drempel om een hoortoestel aan te schaffen te verlagen.

OnlineHoortoestel.nl levert niet alleen hoortoestellen, maar helpt de slechthorenden ook. Er wordt een online hoortest aangeboden waardoor men een indicatie kan krijgen van de mate van gehoorverlies. Bovendien heeft de website een module die slechthorenden op basis van ingevoerde informatie adviseert over welk hoortoestel met welke functionaliteiten en sterkte het meest geschikt lijkt. Om het overzicht in de vele toestellen op de markt te bewaren ontwikkelden de initiatiefnemers de eerste hoortoestel-vergelijker in Nederland met beoordelingen van audiciens. Deze tool geeft objectief de verschillen per hoortoestel aan én is aangevuld met beoordelingen van professionele audiciens.

“Met dit platform hebben we maar één doel voor ogen: een goed gehoor voor iedereen toegankelijk maken. Dat doen we voor slechthorenden in Nederland, maar ook voor slechthorenden in Nepal. Wij ondersteunen bijvoorbeeld Stichting Child Welfare Nepal”, aldus Amber Miltenburg, audicien bij OnlineHoortoestel.nl.

Oprichter van Stichting Child Welfare Nepal spreekt van een win-win situatie. ,,Het feit dat zowel de Nederlandse consument met gehoorproblemen als een grote groep slechthorenden in Nepal dankzij deze webshop laagdrempelig toegang hebben tot een beter gehoor, vind ik geweldig. Ik verheug mij op de samenwerking met OnlineHoortoestel.nl’’, aldus Nelleke Alders.

Fabrikanten & branche

Fabrikanten van hoortoestellen staan achter dit initiatief. “Ieder initiatief dat bijdraagt aan het verlagen van de drempel om een hoortoestel te dragen omarm ik. Slechthorenden kunnen hun leven zodanig verbeteren dat het jammer is dan men nu nog zo’n 7 jaar wacht met een toestel aan te schaffen. Hopelijk gaat dit online initiatief daar eindelijk verandering in brengen. Wat ik bijzonder vind is dat de initiatiefnemers echt als uitgangspunt hebben dat een goed gehoor voor iedereen toegankelijk moet zijn. Dat zij dus ook per verkocht product een bijdrage doen aan Stichting Child Welfare Nepal doet mij deugd”, aldus KNO arts Drs. Jeff E.E. Duyndam.

Meer informatie

www.onlinehoortoestel.nl