Ontdek Starkey Livio AI -‘s werelds eerste healthable hoorsysteem

Starkey’s Livio AI is een revolutionair, multipurpose hoortoestel. De Amerikaanse hoortoestelfabrikant stelt het best presterende en best klinkende hoortoestel voor*. Maar ook het eerste hoortoestel ooit dat de mentale, fysieke en cognitieve activiteit van de gebruiker kan volgen. Het hoortoestel beschikt hiervoor over unieke 3D biosensoren en kunstmatige intelligentie en heeft functies als valdetectie, een Live Vertaal functie en meer. Starkey noemt het Healthable™ Hearing Technology. Voor het eerst wordt uw klant door zijn eigen hoortoestel proactief benaderd om zijn welzijn en gezondheid te optimaliseren.

Gezond leven en preventie zijn ook de basisprincipes voor Thrive, een nieuw ontwikkelde app in combinatie met de Livio AI toestellen. Er zijn vele wetenschappelijke onderzoeken die aantonen dat met voldoende beweging, het risico op een aantal ziektes kan worden verlaagd. Daarom plaatst Starkey sensoren in het toestel. Het is de eerste keer wereldwijd, dat geïntegreerde biosensoren in een hoortoestel worden gecombineerd met kunstmatige intelligentie.

Het hoortoestel meet de fysieke én mentale activiteit en kent daar punten aan toe. Mocht uw klant – ondanks een goede fysieke gesteldheid – toch een keer ten val komen, dan wordt dit door het hoortoestel gedetecteerd en met in de smartphone voorgeprogrammeerde telefoonnummers automatisch alarm geslagen naar een familielid of vriend.

Met de Starkey Livio AI kan de gebruiker als bijna vanzelfsprekend goed verstaan en horen, óók van muziek. Maar het unieke van deze nieuwste generatie hoortoestellen zit er in dat deze ook de fysieke en mentale activiteiten kunnen volgen, dus bijvoorbeeld adviseren over dagelijkse beweging en inzicht geven of het brein optimaal wordt gestimuleerd. Door de stappenteller worden het aantal stappen inzichtelijk en dit is eenvoudig te koppelen met andere apps. Met de functie hartslagmeting wordt hartslag en hartslagherstel na bijvoorbeeld een inspanning gemonitord. Met de Live Vertaalfunctie hoort uw klant moeiteloos 27 vreemde talen in het Nederlands en spreekt terug met de app.

De gebruiker kan de Virtuele Assistent elke vraag stellen en het hoortoestel zal daar direct op antwoorden. Zo kan men vragen stellen over de hoortoestellen zelf, bijvoorbeeld naar de batterijstatus, maar ook wat voor weer het morgen wordt. Daarvoor is ‘Google assistant’ volledig geïntegreerd.

Natuurlijk is draadloos telefoneren mogelijk, kan men de toestellen eenvoudig bedienen met de app of zelfs door kort en onopvallend te tikken op het oor. Wanneer uw klant kiest voor de Lithium-ion oplaadbare versie hoeft hij nooit meer batterijen te vervangen. Tot slot kunt u de hoortoestellen op afstand via het internet volledig instellen en programmeren. Handig wanneer uw klant niet in de buurt van uw winkel is of op vakantie.

Starkey Livio AI is in Nederland en België leverbaar vanaf april 2019.

* Een recente onafhankelijke Deense studie, gaf Livio AI hoortoestellen de hoogste score – vergeleken met andere premium hoortoestellen- voor het verminderen van achtergrondgeluid in rumoerige luisteromgevingen. Delta Senselab. (2018, November). Benchmark evaluation of spatial noise management in hearing aids. FORCE Technology Venlighedsvej 4 2970 Hørsholm, Denmark.