Oticon komt met feedbackpreventie-technologie in Oticon Opn S ™

Met de revolutionaire Oticon Opn™, nam Oticon in 2016 afscheid van traditionele directionaliteit om slechthorenden te kunnen voorzien van een betere manier van ondersteuning in lawaaiige omgevingen. Nu komt Oticon met nog meer innovatie om verdere verbeteringen in spraakverstaan en luisterinspanning te bieden, met de nieuwe, baanbrekende Oticon Opn S. Opn S biedt ’s werelds eerste technologie die hoorbare feedback voorkomt nog voordat deze ontstaat, zonder in te leveren op de voorgeschreven versterking en zo te voorzien in meer comfort voor de hoortoestelgebruiker. Tegelijkertijd wordt hiermee de aanpasprocedure voor de hoorzorg professional geoptimaliseerd.

Van feedbackmanagement naar feedbackpreventie

Oticon Opn S is uitgerust met de nieuwe OpenSound Optimizer™ , die het versterkte geluid met een indrukkende 56.000 keer per seconde analyseert. Door versterking van spraak naar het volgende niveau te tillen, krijgen gebruikers toegang tot spraakdetails, met een natuurlijker geluid en groter comfort. OpenSound Optimizer is zo snel dat het breekt met een natuurkundige wet door proactief feedback te detecteren, die doorgaans veroorzaakt wordt door een microfoon die te dichtbij een luidspreker is geplaatst1. Met deze baanbrekende functie overwint Oticon de beperkingen van de huidige technologie die feedbackmanagement tot een uitdaging hebben gemaakt voor de hoorbranche. Traditionele technologie veroorzaakt gebruiksongemak wanneer feedback ontstaat en vermindert de versterking om feedback te vermijden, waarmee een compromis wordt gesloten op het gebied van geluidskwaliteit en spraakverstaan. Dankzij een unieke, gepatenteerde blokkering van feedback, levert Oticon Opn S tot 6 dB meer stabiele gain zonder verhoogd feedbackrisico*. Dit is een enorme technologische sprong vooruit waarmee hoorzorg professionals volledige vrijheid krijgen om cliënten optimale gain en meer open aanpassingen dan ooit te voren te bieden – en dit allemaal zonder het risico op feedback*.

Oticon Opn S geeft de beleving van open geluid een impuls

De nieuwe Oticon Opn S wordt mogelijk gemaakt door het snelste en krachtigste platform dat Oticon ooit heeft ontwikkeld – de Velox S™, die voorziet in ongekende rekenkracht om het volledige potentieel van het open sound paradigma te ontketenen. Oticon heeft de OpenSound Navigator™ (OSN) geüpgraded, waardoor het nog effectiever is in het ondersteunen van de hersenen bij het bepalen naar wie en wat te luisteren. OSN in Oticon Opn S heeft een nieuwe Zeer Hoog instelling die geactiveerd kan worden als vooraf gedefinieerde instelling voor diegenen die gevoelig zijn voor achtergrondlawaai. Bovendien kunnen gebruikers deze extra ondersteuning van OSN nu selecteren, ongeacht hun vooraf gedefinieerde instellingen. Zij kunnen de OpenSound Booster eenvoudig activeren in de Oticon ON App, wanneer zij vinden dat ze wat extra ondersteuning kunnen gebruiken.

Spraakverstaan als een normaalhorende in lawaaiige omgevingen

Oticon heeft eerder al bewezen dat Oticon Opn en de beleving van open geluid traditionele hoortoesteltechnologie overtreft in het beter verstaan van meerdere sprekers in lawaaiige omgevingen met minder inspanning2. Met de samenwerking tussen OpenSound Navigator en de nieuwe OpenSound Optimizer, breidt Oticon Opn S de unieke BrainHearing™ voordelen uit om gebruikers beter te voorzien van de verstaanbaarheid en lawaaionderdrukking die zij nodig hebben. Door de gedetailleerde informatie te leveren die de hersenen nodig hebben om geluid te begrijpen, heeft Oticon Opn S het spraakverstaan, vergeleken met de eerste generatie Oticon Opn, verbeterd met nog eens 15%. Luisterinspanning is verder verminderd met 10% en het vermogen om te onthouden is ten opzichte van Oticon Opn toegenomen met een extra 10%3.

“De grootste uitdaging voor mensen met gehoorverlies blijft het volwaardig mee kunnen doen in lawaaiige omgevingen met meerdere sprekers,” aldus Thomas Behrens, Hoofd Audiologie, Oticon. “Met Oticon Opn S, kunnen gebruikers spraak ervaren in moeilijke geluidslandschappen, zoals feestjes en restaurants, op het niveau van mensen met een normaal gehoor4. Gebruikers kunnen hun hoortoestellen comfortabeler dragen zonder het risico op feedback en hebben de controle wanneer zij hulp kunnen gebruiken in gewone, alledaagse omgevingen die een uitdaging vormen.”

Nieuwe oplaadbare miniRITE R

Oticon Opn S gebruikers kunnen profiteren van een ‘state-of-the-art’ oplaadbare lithium-ion oplossing. De nieuwe, discrete miniRITE R uitvoering biedt supersnel opladen in drie uur tijd voor een hele dag energie, inclusief streaming, en de mogelijkheid tot snel bijladen in 30 minuten voor zes uur extra gebruik. Dankzij contactvrij en inductief laden, kunnen gebruikers genieten van een slimme, stabiele en betrouwbare oplossing.

* Voor voorgeschreven aanpassingen, volgens ‘best practice’

Meer informatie

www.oticon.nl