Verbeter Bluetooth-connectiviteit met Phonak: handige tips

Connectiviteit is essentieel en speelt een steeds grotere rol in ons dagelijks leven. De nieuwste generatie connectiviteit in Infinio zorgt voor een hoge klanttevredenheid: stabieler dan ooit en razendsnel schakelen tussen streaming en akoestisch luisteren. Volgens Phonak behoort de geluidskwaliteit van de streaming tot de top in de industrie, dankzij het volle, rijke geluid. 

Met Marvel veroverde Phonak in 2018 een unieke positie op het gebied van streaming, dankzij de universele Bluetooth-connectiviteit. Tot op de dag van vandaag is deze technologie ongeëvenaard. Ook de zustermerken Unitron en Advanced Bionics profiteren hiervan. Door voortdurende verfijning van de techniek is het inmiddels mogelijk om twee Bluetooth-apparaten tegelijk verbonden te hebben. Uw cliënt hoeft dus niet langer in de telefooninstellingen te duiken om te wisselen tussen smartphone en tablet.

Bluetooth-connectiviteit wordt door veel cliënten gewaardeerd, maar roept ook vragen op. Hieronder vijf tips om de samenwerking tussen telefoon en hoortoestel zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Tip 1: bellen via de juiste methode 

Hoortoestellen schakelen tijdens een telefoongesprek automatisch over naar een speciaal telefoonprogramma. Dit programma krijgt voorrang op andere instellingen, waardoor binnenkomende WhatsApp-berichten niet storen.

Bij gesprekken via WhatsApp of Facebook Messenger werkt dit echter anders. Het toestel schakelt dan niet over naar het speciale telefoonprogramma, waardoor gesprekken kunnen wegvallen door meldingen van andere apps. Phonak adviseert daarom om telefoongesprekken uitsluitend via de standaard telefoonfunctie te voeren en niet via apps als WhatsApp of Messenger.

Tip 2: verbinding verloren? Dit kan uw cliënt doen 

Bij Infinio is het Bluetooth-zendvermogen zes keer groter dan bij eerdere generaties, waardoor de verbinding stabieler is. Mocht de verbinding toch verbroken worden door een te grote afstand, dan kan deze vaak eenvoudig worden hersteld door even op de volumeknoppen van de telefoon te drukken.

Werkt dat niet? Dan kan de verbinding in het Bluetooth-menu opnieuw worden ingesteld. Ook is het verstandig om de smartphone regelmatig helemaal uit en weer aan te zetten. Dit voorkomt veel Bluetooth-problemen en bespaart tijd.

Tip 3: streamen met een Android-telefoon 

Bij een Android-telefoon is het in de Bluetooth-instellingen mogelijk om een splitsing te maken tussen ‘audio’ en ‘telefoonoproepen’. Door ‘audio’ uit te schakelen, worden alleen telefoonoproepen doorgestuurd naar het hoortoestel.

Dit is handig als uw cliënt liever geen media-audio, zoals YouTube of Spotify, wil streamen naar het hoortoestel, maar wel telefoongesprekken wil ontvangen. Dit voorkomt ook dat alle meldingen, zoals WhatsApp-berichten, pushmeldingen van nieuws-apps en systeemgeluiden, ongewild worden doorgestreamd.

Tip 4: streamen met een iPhone 

Met een iPhone werkt de connectiviteit net iets anders. De iPhone bepaalt automatisch waar het geluid naartoe wordt gestreamd.

Een handige tip is om ‘audiopad gesprekken’ in de iPhone in te stellen op ‘Bluetooth-headset’. Hierdoor stuurt de iPhone gesprekken altijd door naar de hoortoestellen. In tegenstelling tot Android is het bij de iPhone niet mogelijk om audio en telefoongesprekken te splitsen. Dit betekent dat meldingsgeluiden altijd doorkomen, tenzij ze handmatig in de instellingen van de betreffende app worden uitgeschakeld.

Tip 5: Handige folder voor Bluetooth-vragen – vraag hem aan!

Phonak heeft een compacte folder ontwikkeld die cliënten helpt om zelfredzamer te worden bij Bluetooth-vraagstukken. In deze folder staan duidelijke instructies voor het koppelen van hoortoestellen met iPhones en Android-telefoons, inclusief schermvoorbeelden en probleemoplossingen.  Een aanrader dus! Geef de folder gerust mee aan cliënten of scan de QR-code om een gratis exemplaar aan te vragen.

 

www.phonak.nl