Phonak lanceert Remote Support voor maximale veiligheid in tijden van de Covid-19 pandemie

Om haar relaties en eindgebruikers maximale veiligheid te kunnen bieden introduceerde Phonak afgelopen week haar langverwachte Remote Support. Hiermee is de ondersteuning van eindgebruikers met Marvel hoortoestellen via internet mogelijk. Voor veel hoorprofessionals biedt deze nieuwe online dienst nieuwe mogelijkheden om hoogwaardige service te kunnen blijven bieden in tijden van de pandemie. Doordat de eindgebruiker de deur niet uit hoeft, wordt zo maximale veiligheid geboden.

Nederlandse hoorprofessionals kunnen direct aan de slag met de 2e generatie Remote Support. In deze nieuwste versie zijn vele verbeteringen doorgevoerd waardoor het de meest gebruiksvriendelijke manier van aanpassen via internet is. De hoorprofessional belt vanuit de Target aanpassoftware naar de mobiele telefoon van de eindgebruiker. Voor de eindgebruiker is het alsof er een Facetime gesprek binnenkomt, het gesprek hoeft alleen maar geaccepteerd te worden. Doordat de instellingen live worden doorgevoerd (al tijdens de online sessie zelf) kan de eindgebruiker direct feedback geven. Door het minimale aantal handelingen door de eindgebruiker is deze methode uitermate geschikt voor ouderen.

Verbonden met miljarden mobiele apparaten

Dankzij de unieke universele Bluetooth® connectiviteit van Phonak kunnen de online sessies gedaan worden met vrijwel alle typen en merken mobiele apparaten (o.a. iOS® en Android™). De enige voorwaarde is de installatie van de myPhonak app. Aanvullend blijft Phonak samenwerken met Microsoft om gebruik te maken van het top-notch Azure® Cloud platform, dat een veilige, stabiele en HIPPA-compliant dataverzending biedt.

Contact van essentieel belang

Verbonden blijven met de omgeving is onverminderd van groot belang voor slechthorenden. Juist in deze tijd bieden moderne hoortoestellen volop manieren om in contact te blijven met familie en vrienden, multimedia zoals mobiele apparaten en TV, en nu dus ook voor hoorzorg.