Phonak onthult Lumity; nieuw hoortoestelplatform om in vrijwel elke situatie helemaal op te gaan in gesprekken

Phonak kondigt aan dat haar volgende generatie hoortoestellen wordt aangedreven door haar nieuwste Lumity-platform. Lumity, dat begint met de Audéo Lumity-modellen, is uitgerust met de eigen SmartSpeech™-technologie van Phonak voor een beter spraakverstaan.

Slechts twee jaar na de introductie van het uiterst succesvolle Paradise-platform, biedt Phonak zijn gebruikers nog meer voordelen met de Lumity. Dit nieuwe platform biedt 16 procent beter spraakverstaan van voren* en gemiddeld 15 procent beter spraakverstaan van achteren en opzij**. Ze zijn voorzien van universele Bluetooth®-connectiviteit en bevatten de geluidskwaliteit die u van een marktleider mag verwachten.

“Ondanks de vele belangrijke verbeteringen in de functionaliteit en het gebruiksgemak van de hoortoestellen blijven audiciens en hun cliënten vragen naar manieren om het meest elementaire, maar nog steeds het belangrijkste doel van een hoortoestel te verbeteren: beter spraakverstaan,” zegt Angela Pelosi, directeur Global Audiology van Phonak. “Met Lumity leveren we op dat front resultaten met technologie die onze beste prestaties biedt op het gebied van spraakverstaan, zelfs in omgevingen met veel lawaai. Dit platform bouwt met trots voort op het erfgoed van Phonak dat al meer dan 75 jaar toegewijd is aan het creëren van innovatieve hooroplossingen die het leven van miljoenen mensen beïnvloeden.”

Phonak SmartSpeech-technologie richt zich op het verbeteren van spraakverstaan en een verminderde luisterinspanning, met name in uitdagende omgevingen. De drager zal volledig kunnen opgaan in gesprekken en genieten van gemakkelijker horen in vele situaties, in stilte of zelfs in omgevingen met achtergrondlawaai, zoals een restaurant.

Lumity biedt een nieuwe dimensie in directionele richtmicrofoontechnologie met verbeterde spraakdetectie en spraakverstaan door de nieuwe StereoZoom 2.0 en SpeechSensor. Tot nu toe was de directionele richtmicrofoontechnologie eendimensionaal met een scherpe focus op een enkele of de belangrijkste geluidsbron. StereoZoom 2.0 zorgt voor een meer vloeiende, geleidelijke en continu aanpasbare focus op een gesprekspartner, terwijl tegelijkertijd de balans van omgevingsbewustzijn behouden blijft. Klinisch bewijs toont aan dat het tot 16 procent* beter spraakverstaan van voren mogelijk maakt in een rumoerige omgeving4. SpeechSensor biedt 360-graden spraakdetectie met een gemiddelde van 15 procent beter spraakverstaan van opzij en van achteren.

De optionele ActiveVent-speaker en de Roger On zijn twee optionele integraties in Lumity die het spraakverstaan nog verder kunnen verbeteren. De ActiveVent- speaker zorgt voor een gemiddeld van 10 procent beter spraakverstaan in lawaai** en een natuurlijk geluid in alledaagse luistersituaties2 terwijl AutoSense OS 5.0 de hoortoestellen automatisch laat aanpassen aan omgevingsgeluiden. De Roger On is ontworpen om dragers van hoortoestellen te helpen spraak beter te verstaan in moeilijke luistersituaties, zoals achtergrondlawaai en/of op afstand. Het is aangetoond dat de MultiBeam-technologie in de Roger On het spraakverstaan tot 61% verbetert in een groepsgesprek in 75 dBA lawaai, in vergelijking met hoortoestellen alleen 5.

Phonak Audeo Lumity is ook verkrijgbaar als Phonak Audéo Life, ontworpen om mensen onder te dompelen in hun ervaringen met een hoortoestel dat waterbestendig+*** is en getest is tot boven IP68 rating voor niet alleen zoet water, maar ook zout- of zwembadwater en zweet.

Lumity kan gekoppeld worden aan de myPhonak app, die is ontworpen om gebruikers de mogelijkheid te bieden om zelf aanpassingen te doen en aangepaste programma’s te maken. Met de app kan de gebruiker ook persoonlijke gezondheidsgegevens bijhouden, zoals aantal stappen, draagtijd, activiteitenniveaus, gelopen en gerende afstand en optionele doelstellingen instellen. Dit versterkt de verbinding tussen hoorzorg, welzijn en technologie. Bovendien kunnen gebruikers met de myPhonak app rechtstreeks contact opnemen met een hoorzorgprofessional die op afstand kan helpen bij het personaliseren van hun hoorervaring.

De bekende made-for-all connectiviteit van Phonak ondersteunt tot acht bluetooth koppelingen met twee actieve bluetooth verbindingen, zodat de drager gemakkelijk kan schakelen tussen gestreamde audio van het ene apparaat naar het andere en handsfree kan bellen.

“We streven ernaar om hoorprofessionals en hun cliënten de best mogelijke resultaten te bieden. Het dagelijks gebruik van hoortoestellen is de norm geworden voor een groeiend aantal mensen over de hele wereld die leven met gehoorverlies, dus we richten ons op het zo naadloos en effectief mogelijk maken van de ervaring, met optimaal gebruiksgemak en gemoedsrust,” aldus Jon Billings, Vice-President van Phonak Marketing. “Met Lumity zijn we enthousiast over de mogelijkheden die onze hoortoestellen bieden om mensen te helpen volledig op te gaan in gesprekken in elke omgeving.”

Phonak Lumity is vanaf nu leverbaar!

www.phonak.com

*Compared to fixed directional.
** Compared to conventional acoustic coupling
*** Up to 50 cm