Phonak Sky en Roger: de ideale combi voor het slechthorende kind

In 2013 zijn er grote veranderingen gekomen in het Nederlandse zorgstelsel als het gaat om de vergoeding van hoortoestellen. Als de slechthorende in aanmerking wil komen voor een maximale vergoeding, moet een keuze worden gemaakt uit de hoortoesteldatabase van de zorgverzekeraars. 

Toen de nieuwe kinderoplossing van Phonak, de Sky Q-lijn, op de markt kwam, hebben we hier onmiddellijk op ingespeeld door de Q50 modellen voor kinderen, beschikbaar te maken in deze database. Om de keuzemogelijkheden van de voorschrijver en aanpasser wat breder te maken hebben wij dit jaar de Phonak Sky Q70 ook geïntroduceerd in de hoortoesteldatabase. De geavanceerdere Q70 geeft nog meer mogelijkheden als het gaat om (gecompliceerde) gehoorverliezen bij kinderen. Een goede gelegenheid weer eens te kijken naar onze kindertoestellenlijn Sky Q in combinatie met de draadloze oplossingen.

De Phonak Sky Q-lijn biedt een oplossing voor alle typen en gradaties gehoorverliezen en voldoet aan alle wettelijke eisen als het gaat om kindertoestellen (bv. kindveilige batterijlade en toonbocht). De toestellen zijn naast de standaard kleuren in zes vrolijke, opvallende kleuren verkrijgbaar met gekleurde toonbochtjes. In de aanpassoftware zorgt de speciale junior-aanpassing voor een op kinderen gebaseerde instelling. 

Daarnaast zijn er voor alle modellen geïntegreerde Roger ontvangers beschikbaar die een naadloze combinatie met solo-apparatuur mogelijk maken. Het kunnen volgen van de leerkracht, maar ook het kunnen verstaan van andere geluidsbronnen in de klas, zoals het digibord, zijn essentieel voor een slechthorend kind om mee te kunnen komen tijdens de lessen. Roger, het draadloos microfoonsysteem van Phonak, biedt een uitstekende oplossing voor in de klas. De Roger Inspiro microfoon wordt door de leerkracht gedragen en zorgt ervoor dat het gesproken woord rechtstreeks naar de hoortoestellen van het kind wordt verzonden, waardoor de verstaanbaarheid optimaal is, ongeacht het rumoer in de klas. Met behulp van de AudioHub wordt draadloos contact gemaakt met het digibord en de DynaMic doorgeefmicrofoon zorgt voor verstaanbaarheid van de klasgenootjes tijdens bijvoorbeeld kringgesprekken.

Phonak Sky Q en Roger vormen een belangrijke schakel in de ontwikkeling van het slechthorende kind. Klik hier voor meer informatie.