Phonak: uw specialist in werkplekaanpassing slechthorende


De slechthorende wordt op de werkvloer voortdurend geconfronteerd met zijn of haar gehoorbeperkingen. Soms is een goed aangepast hoortoestel niet voldoende en kan de cliënt niet goed functioneren, waardoor aanvullende hoorhulpmiddelen nodig zijn. 

Phonak was altijd al sterk in deze categorie, en door het samengaan met Comfort Audio is Phonak nu dé specialist in werkplekaanpassingen.

Werksituaties variëren enorm en kunnen complex zijn. Het betreft vaak werksituaties die meer vragen dan alleen een basis solo-set, zoals een uitgebreide vergader- en/of telefoneeroplossing in een kantooromgeving. Maar ook beroepen buiten een kantooromgeving kunnen profiteren. 

Bijvoorbeeld een slechthorende buschauffeur die in een druk stadscentrum de reiziger moet kunnen verstaan. Of een leerkracht die de leerling op de achterste rij moet horen. Zo zijn er meer beroepen denkbaar waarbij achtergrondlawaai, afstand of een slechte akoestiek het goed functioneren ernstig belemmeren.

Diverse studies tonen aan dat slechthorenden zich vaker ziekmelden, vaker onder hun niveau werken en ook een aanzienlijk grotere kans op een burn-out hebben. Bij werkgevers en werknemers is echter nog veel onbekend over oplossingen voor slechthorenden op de werkvloer.

Phonak kan het hele traject voor u uit handen nemen, van werkplekinventarisatie tot de machtigingsaanvraag bij de zorgverzekeraar, waarbij u op de hoogte wordt gehouden van de vorderingen. 

Werkplekaanpassingen worden vaak 100% vergoed vanuit de basisverzekering. Bovendien ontvangt u bij definitieve goedkeuring een handlingsfee als vergoeding voor de nazorg die u de cliënt biedt.

Heeft u een werkende cliënt? Vul dan het speciale formulier ‘werkplekaanpassing’ in dat u vindt op onze website.