Professioneel voetballer met gehoorproblemen steunt vrijwilligersproject Malawi

Sonova Holding AG heeft jeugdvoetballer en ambassadeur Simon Ollert uitgenodigd om het Hear the World project te bekijken in Malawi. De voetballer, die zelf gehoorproblemen heeft, krijgt tijdens het event de kans met jonge kinderen te voetballen die dezelfde gehoorproblemen ervaren. Door samen plezier te maken en te voetballen, hoopt de organisatie kinderen een bepaalde mate van zekerheid te geven. 

Hear the World en Sonava Group hebben beiden dezelfde visie: een wereld creëren waarin iedereen kan horen zonder limieten. Simon Ollert bezocht de ABC Hearing Clinic in Lilongwe, de hoofdstad van Malawi op 10 en 11 januari. De kliniek, geopend in 2013, was de eerste die zijn services aanbood aan mensen met gehoorproblemen. De benenfietsorganisatie werkt in samenwerking met vrijwilligers, en ontvangt ondersteuning van verschillende medische experts.

Simon: “Ik ken het verhaal van deze kinderen, omdat ik zelf tegen dezelfde dingen aanloop. Ik hoop de jongens en meisjes enthousiast te maken, het zelfvertrouwen laten groeien en ze aanmoedigen te geloven in hun eigen kracht. Deze doelen voer ik ook door tijdens mijn internationale voetbalkamp voor kinderen met gehoorproblemen, die ik samen met Phonak organiseer.”

Tijdens het event kregen de kinderen eerst de documentaire te zien over het verhaal van Simon. Ook was Fletcher Chisalipo, audioloog bij ABC Hearing Clinic aanwezig om antwoord te geven op audiologie-gerelateerde vragen. Het is belangrijk voor kinderen om vroeg contact te maken en in contact te blijven met de omgeving. Flechter: “Kinderen die niet kunnen horen, kunnen ook niet leren spreken en zullen dus niet naar school gaan. Door deze kinderen te helpen met hun gehoor, maakt ze dit klaar voor de toekomst.”

Meer informatie

www.hear-the-world.com

https://de-de.facebook.com/ABChearingclinic/