Sivantos onthult de geavanceerde oplaadbare Cellion Primax

Sivantos onthult het meest geavanceerde oplaadbare hoortoestel dankzij de inductieve lithium-ion accu

  • De krachtige, draadloze, inductieve oplaadtechnologie geeft Cellion primax een voorsprong op de concurrentie
  • Na slechts 1 keer laden 24 uur te gebruiken, waarbij onbeperkt gestreamd kan worden
  • Leverbaar in een kleine RIC* behuizing, in 12 kleuren en voorzien van de laatste primax technologie

Cellion is ’s werelds eerste lithium-ion oplaadbare hoortoestel waarbij gebruik wordt gemaakt van draadloze, inductieve oplaadtechnologie. Cellion primax geeft de hoortoesteldrager het gemak van onbeperkte draadloze streaming tot 24 uur. Cellion is dit najaar leverbaar en is zelfs krachtig genoeg voor slechthorenden met een zwaar gehoorverlies. Cellion is een discreet hoortoestel en is qua formaat vergelijkbaar met Signia’s meest verkochte hoortoestel Pure primax. De Cellion hoortoestellen voldoen aan IP-67 certificering en zullen leverbaar zijn op prestatieniveaus 7px en 5px.

Ontworpen om slimmer en eenvoudiger op te laden
Omdat de Cellion accu volledig is geïntegreerd en in de behuizing is verzegeld, hoeft de hoortoesteldrager zich niet langer zorgen te maken over het openen en sluiten van kleine batterijklepjes. Nog belangrijker is het milieuvriendelijke aspect, omdat tijdens de levensduur van een hoortoestel bespaard wordt op honderden zink-lucht-wegwerpbatterijen.

Anders dan bij andere oplaadbare hoortoestellen met lithium-ion- of zilver-zink-batterijen, die werken met de oudere, galvanische oplaadtechniek met contactpunten, heeft de Cellion primax van Signia geen oplaadcontactpunten. Hierdoor is het niet langer nodig om het hoortoestel in de lader exact uit te lijnen. Het systeem wordt daardoor betrouwbaarder en gebruiksvriendelijker.

Wanneer de hoortoestellen eenmaal in de oplader zijn geplaatst, worden de hoortoestellen automatisch uitgeschakeld en begint het oplaadproces. Wanneer de hoortoestellen worden verwijderd, worden ze automatisch weer ingeschakeld.

“Cellion primax bevestigt opnieuw de reputatie van Sivantos als wereldleider op het gebied van oplaadbare hoortoestellen,” aldus Roger Radke, CEO van de Sivantos Group. “Toen we eerder dit jaar primax onthulden, introduceerden we het concept van klinisch aantoonbaar horen met minder luisterinspanning. Met Cellion primax gaan we een stap verder –we zijn de enige hoortoestelfabrikant die hoortoesteldragers alle voordelen van de primax technologie biedt in combinatie met moeiteloos opladen.”

Meer vermogen, dezelfde betrouwbare energie-efficiëntie
Cellion primax is uitgerust met de krachtigste en toch meest energie-efficiënte accu op de markt, die tot 50 mAh oftewel 70 procent meer energie levert dan een oplaadbare batterij van standaardformaat 13 (30 mAh). Cellion primax hoortoestellen zijn in slechts vier uur volledig opgeladen en gereed voor 24 uur gebruik zelfs met fulltime audio streaming. De optie voor snelladen in 30 minuten biedt al meer dan 7 uur luisterplezier. De lithium-ion power cell heeft een levensduur van enkele jaren en kan indien nodig eenvoudig door een audicien worden vervangen.

MicroUSB adapter voor opladen onderweg
Een ander uniek voordeel voor Cellion dragers is gemak, zelfs op reis. De oplaadunit is voorzien van een standaard microUSB-aansluiting die de drager de vrijheid biedt om het hoortoestel op te laden via vrijwel elke USB-compatibele energiebron (bijvoorbeeld notebooks en auto-adapters).

De erfenis van oplaadbare innovatie
Sivantos is sinds 2007 marktleider op het gebied van energie-efficiënte hoortoesteloplossingen, toen de Centra Active® als het eerste oplaadbare hoortoestel op de markt kwam. Dankzij de eCharger™ accessoire profiteren Signia hoortoesteldragers al jaren van alle voordelen van oplaadbare hoortoestellen.

* RIC: Receiver In Canal

Kijk voor meer informatie over de Cellion primax op www.signia-pro.nl/cellion
Kijk op www.signia-hoortoestellen.nl voor meer informatie over Signia.