Sivantos viert recordresultaat en introduceert Signia

  • Omzet en winst Sivantos aanzienlijk gestegen
  • Co-branding van nieuw merk Signia met Siemens merk
  • Sivantos op weg om grootste aanbieder in de branche te worden

Nog maar één jaar nadat de audiologiebusiness van Siemens is overgegaan naar de Sivantos Groep, kijkt de onderneming terug op een recordjaar qua omzet en winst.

Tegelijkertijd introduceert de onderneming Signia, haar nieuwe premium hoortoestelmerk. Met een strategie die is gericht op winstgevende groei werkt Sivantos nu aan de lancering van omvangrijke nieuwe initiatieven, waarmee zij de grootste aanbieder binnen de hoorindustrie wil worden.

Eerste jaar: recordjaar

Kijkend naar de omzet heeft de Sivantos Groep boekjaar 2015 afgesloten als het meest succesvolle jaar in de geschiedenis van de onderneming met een organische groei van meer dan tien procent, waarmee de onderneming beter presteerde dan al haar concurrenten. De operationele activiteiten van de vroegere audiologiedivisie van Siemens AG zijn sinds begin 2015 overgegaan naar de Sivantos Groep.

In het afgesloten eerste boekjaar (1 oktober 2014 tot 30 september 2015) behaalde Sivantos een omzet van 835 miljoen euro (tegenover 693 miljoen euro in het jaar daarvoor). De winst uit operationele activiteiten (genormaliseerde EBITDA) vertoonde met een groeipercentage van 31 procent een aanzienlijke stijging van 157 miljoen euro tot 206 miljoen euro. Sivantos groeit sneller dan de concurrentie en ziet wereldwijd haar marktaandeel stijgen.

Introductie nieuw hoortoestelmerk: Signia

Met het oog op een duurzame en onafhankelijke toekomst introduceert Sivantos Signia, haar nieuwe premium hoortoestelmerk. Op de middellange termijn zal er nog sprake zijn van co-branding met Siemens. In die periode zal Sivantos zich voorbereiden op haar toekomstige algehele autonomie ten aanzien van merkvoering. De hoortoestellen van Signia zullen in het voorjaar van 2016 op de markt komen en beide merknamen dragen: Signia aan de ene kant van de behuizing, Siemens aan de andere.

”De introductie van ons nieuwe merk Signia staat op een stevig fundament. De komende paar jaar zal het merk in co-branding met Siemens gevoerd worden. In die tijd willen wij het merk Signia ook aantrekkelijk maken voor de jongere doelgroep, zodat we nog meer groeien. We zien dit als een goed doordachte strategie en een natuurlijke evolutie” aldus Dr. Roger Radke, CEO van de Sivantos Groep.

Sivantos wil met Signia haar marktaandeel in hoger tempo vergroten, door een jonger en breder publiek aan te spreken met communicatie op maat via eigentijdse kanalen. Dit betekent ook dat het merk een meer emotioneel, flexibel en menselijk imago zal krijgen, terwijl de Siemens-waarden van innovatie en kwaliteit recht overeind blijven. De twee merken zullen worden gebruikt in producten en verpakkingen, maar ook bij marketing en advertenties.

Op weg om de grootste in de branche te worden

Doel van de Sivantos Groep is niets meer of minder dan de grootste speler te worden in de hoortoestellenindustrie. Om deze doelstelling te realiseren en op koers te blijven met de groei zal de onderneming in haar activiteiten blijven investeren. Sivantos heeft aangekondigd dit jaar nog eens 20 procent extra uit te geven aan onderzoek en ontwikkeling om de grote innovatieve kracht van de onderneming op peil te houden.

Daarnaast wil Sivantos haar online aanwezigheid verder ontwikkelen om het enorme potentieel van onvoldoende geholpen mensen met hoorverlies beter te benutten. Met de acquisitie van audibene, ‘s werelds grootste online platform voor ‘hearing case management’, heeft Sivantos zich een strategisch voordeel verworven. Door in het “baby boomer” segment leads te genereren en van websitebezoekers klanten te maken, creëert Sivantos toegevoegde waarde voor alle distributiekanalen.

Meer informatie vindt u op www.sivantos.nl en www.signia-pro.nl