Sony introduceert volgende generatie noise-cancelling headphonesSony heeft onlangs de MDR-1000X hoofdtelefoon met vernieuwde noise-cancelling technologie gepresenteerd. Deze premium hoofdtelefoon is een toevoeging aan de reeds bestaande noise-cancelling headphones van Sony.

De 1000X heeft als aanvulling op het al verkrijgbare assortiment de functie Sense Engine, waarmee een persoonlijke luisterervaring gecreëerd kan worden door middel van een Personal NC Optimizer. Daarnaast beschikt de nieuwe hoofdtelefoon over de Quick Attention modus. Door de handpalm op de buitenkant van de oorschelp van de koptelefoon te leggen, wordt de noise-cancelling functie uitgeschakeld. Op deze manier is het mogelijk een gesprek met iemand te voeren, terwijl de hoofdtelefoon in gebruik blijft. Deze unieke luisterervaring is tot stand gekomen door een nieuw ontwikkeld SENSE ENGINE systeem.

MDR-1000X identificeert en dempt omgevingsgeluiden via innovatieve Sense Engine

  • Perfecte ruisonderdrukking via Personal NC Optimizer
  • Altijd aanspreekbaar dankzij Quick Attention Mode
  • Optimaal luistergenot door Sound Mode
  • High-Resolution Audio
  • voor de beste geluidskwaliteit

SENSE ENGINE is een technologie van Sony die unieke audio signaal processen en analyse technieken integreren. Deze technologie verzorgt een superieure luisterervaring, voor ieder geluid, zoals muziek en omringend geluid, naar ieders wensen. Dit is ook de eerste hoofdtelefoon waarbij het mogelijk is om vanaf iedere bron (ook draadloos) gecomprimeerde muziek in High-Resolution Audio af te spelen, door een ingebouwd DSEE HX systeem.

Ultieme noise cancelling
De 1000X is zeer innovatief op het gebied van draadloze noise-cancelling hoofdtelefoons. Een aantal specificaties zijn aanzienlijk verbeterd, zoals de signaalverwerking voor de beste noise-cancelling functie met een verbeterd filterproces, geoptimaliseerde dubbele ruissensortechnologie en innovatief ontwikkelde oorkussens.

De Personal NC Optimizer analyseert hoofdvorm en de manier waarop de hoofdtelefoon gedragen wordt. Op deze manier kan een persoonlijke luisterervaring gecreëerd worden voor ieder favoriet nummer.
Sense Engine is een nieuwe technologie van Sony die unieke audio-signaalverwerking en analyse technieken integreert. Deze technologie verzorgt een unieke luisterervaring voor elk geluid, zowel met betrekking tot muziek als omgevingsgeluiden.

High-Resolution Audio in combinatie met de 1000X, zorgt voor een luisterervaring die de artiest voor ogen had. Door het verbeteren van de DSEE HX is het zelfs voor niet-High-Resolution Audio mogelijk om dicht in de buurt van de High-Resolution Audio norm te komen.

Zorgeloos reizen
De Quick Attention functie van de 1000X maakt het mogelijk om nooit een gesprek te hoeven missen terwijl de hoofdtelefoon gedragen wordt. Deze functie wordt direct geactiveerd door simpelweg je hand op de zijkant van de hoofdtelefoon te leggen. Op deze manier wordt het noise-cancelling systeem gedeactiveerd en worden omgevingsgeluid doorgelaten. Het is niet meer nodig om de hoofdtelefoon af te doen wanneer omgevingsgeluid gehoord moet worden. Overgeslagen worden door de stewardessen in het vliegtuig door het missen de vraag, is verleden tijd.

Voor een optimale noise-cancelling varieert de Ambient Sound Mode de geluidsomstandigheden zodanig dat tegelijkertijd van muziek genoten kan worden en omgevingsgeluid gehoord kan worden. Sony heeft het gemak van draadloze verbinding en de ervaring van de beste geluidskwaliteit samengebracht in een apparaat. Doormiddel van Bluetooth is het heel gemakkelijk een connectie te maken met een mobiel of muziekspeler. Om de beste geluidskwaliteit te verzekeren is aan de lijst met specificaties LDAC en de S-Master HX toegevoegd.


Het gemak van overal luisteren
Lange dagen op kantoor of in de bibliotheek zijn geen enkel probleem meer met de draadloze en noise-cancelling hoofdtelefoon 1000X. Met een batterijlevensduur van 20 uur kan deze hoofdtelefoon meegenomen worden op een vliegreis naar een verre bestemming op slechts één volledige opgeladen set.

Dankzij de gemakkelijk draaibare en opvouwbare structuur kan de hoofdtelefoon snel opgeborgen worden in iedere tas. Met de stijlvolle reiziger in het achterhoofd heeft Sony deze hoofdtelefoon zo ontworpen dat zowel een geweldige luisterervaring als een stukje moderniteit naar voren komt.

De hoofdtelefoon is verkrijgbaar in twee kleuren: zwart of grijs/beige en wordt geleverd met een eigen duurzame leren hoes.De MDR-1000X heeft een prijs van €400,- en zal vanaf oktober beschikbaar zijn in de Benelux.

Meer informatie: http://www.sony.nl/electronics/hoofdtelefoons-met-…