Specsavers Clinical Conference Online; Hoorbranche in de spotlight

Van 6 tot 9 oktober vond het Specsaver Clinical Conference plaats. Dit jaar was het evenement vanwege omstandigheden gebonden aan een volledig online programma, maar dat heeft de ambities van de organisatie duidelijk niet aangetast. Elke dag was er volop keuze voor verdieping en de geïnteresseerde kijker kan het heft in eigen handen nemen. Dit verliep als volgt.

Het programma van de Clinical Conference was elke dag opgesplitst in verschillende sessies. De ochtend begon dagelijks met een welkomstwoord en ‘Live Clinical Talk’. Vervolgens was er de keuze uit drie verschillende masterclasses om te volgen en tot slot waren er op 7 en 8 oktober nog drie verschillende peer-to-peer discussie momenten op basis van inschrijving. Vandaag (9 oktober) lag de focus op de audicien en dan is Earline er natuurlijk bij. Een overzicht voor wie er helaas niet bij kon zijn.

Live Clinical Talk – New normal; how to communicatie with the hearing impaired

 De Live Clinical Talk is het moment van de dag waarop de keynote speaker aan het woord komt om u te updaten over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van e-health. Vandaag was het de beurt aan Benjamin den Heijer en zijn verhaal over communiceren met mensen met een hoorprobleem in het nieuwe normaal. Welke uitdagingen zijn er voor uw patiënten op gebied van horen en hoorzorg?

Het verhaal van Benjamin bood inzicht in de impact van wat het betekent om gehoorproblemen te hebben en hoe om te gaan met de uitdagingen van het dagelijks leven. Ook leerden we hoe het gebruik van e-health je leven als professional vereenvoudigd en hoe je een betere person-centred zorg kan bieden. Verder was er ook nog een ervaringsdeskundige aanwezig die vragen beantwoordde.

Masterclasses

Tijdens de masterclasses kon u vandaag kiezen uit drie verschillende presentaties. Deze begonnen met een opgenomen video en schakelden vervolgens over naar een live Q&A sessie met de persoon in kwestie. Een korte terugblik op de drie sessies vindt u hieronder.

Benjamin den Heijer – How to fit hearing aids remotely

Benjamin den Heijer vertelde in zijn masterclass over Telecare, een e-health oplossing waarmee u op afstand gehoorapparaten kan fitten en over de nieuwe uitdagingen waar u de komende jaren voor komt te staan als hoorprofessional. Ook rijkte hij nieuwe handvatten uit waarmee u e-health makkelijker in uw business kan implenteren.

Karen Visser – Digital etiquette: do’s and don’ts

Karen Visser vertelde in haar masterclass over hoe u zichzelf het beste kan presenteren als hoorprofessional online. Het gaat niet alleen om uw expertise maar ook om uw communicatievaardigheden via verschillende kanalen. De digitale communicatie tussen u en uw klant is van groot belang in deze gekke tijd waarin mensen vaak thuis zitten en relatief eenzaam kunnen worden. Karen gaf praktische tips om hier beter in te worden.

Said Jamal – Short masterclass on sign language

Said Jamal vertelde in zijn masterclass meer of de Nederlandse gebarentaal en gaf daarbij vooral veel praktische voorbeelden die u in de praktijk kan toepassen. Hij wist hierbij met zijn enthousiasme over te brengen hoe belangrijk gebarentaal is voor veel slechthorenden. Ongetwijfeld zijn er enkele audiciens enthousiast geraakt om een cursus gebarentaal te volgen.