Starkey wint CES Innovation Award voor toegankelijkheid

Starkey® Hearing Technologies heeft een CES Innovation Award gewonnen voor zijn Livio™ AI-hoortoestel. De technologie werd erkend in de categorie Accessibility, ofwel toegankelijkheid. 

Livio AI heeft onder andere ingebouwde 3D bio-sensoren. Met behulp van Artificial Intelligence (AI) zijn deze hoortoestellen in staat om taken te verrichten waar normaal menselijke intelligentie voor nodig is. Gebruikers worden door het hoortoestel proactief benaderd met het volgen van lichamelijke en mentale activiteit, valdetectie met waarschuwing, hartslagmeter, Thrive™ Virtueel Assistent in samenwerking met Google, naar keuze high performance lithium-ion oplaadbaar, geïntegreerde realtime vertaling van 27 talen, spraak naar tekst transcriptie, zelfcheckfuncties van hoortoestel prestaties en intuïtieve gebruikersinterface met TAP-control bediening.

Achin Bhowmik PhD, Chief Technology Officer, zei hierover: “Starkey heeft voor gehoorapparaten gedaan wat Apple voor telefoons deed. Vóór Apple werd de telefoon alleen gebruikt om te bellen. Nu is je telefoon een camera, GPS en een tool om op internet te surfen. Livio AI is niet langer ‘slechts’ een hoortoestel. Het is een multifunctioneel apparaat dat de hersenen en de gezondheid van het lichaam volgt, een realtime vertaling van de taal biedt, en binnenkort zelfs valpartijen zal detecteren. Dit is een nieuw tijdperk voor de hoorindustrie. ”

Introductie op Audiologie Marathon 

Op maandag 28 januari wordt de Livio™ AI voorgesteld aan de Europese markt. Jeroen Douw geeft een presentatie over dit innovatieve toestel. Vanaf april 2019 is het leverbaar in Nederland.

Meer informatie

www.starkey.nl