Terugblik geslaagd Audidakt Audicienscongres 2017

Het jaarlijkse AuDidakt Audicienscongres zit er weer op. Zaterdag 13 en maandag 15 mei stond Spant! in Bussum in het teken van het gehoor. Centraal stond het thema: ‘Ruimte voor vakmanschap! Hoe kom ik als audicien tot een professioneel oordeel?’. Bijna 1000 audiciens, verdeeld over twee dagen, lieten zich uitdagen en inspireren door vakgenoten, interessante workshops en brancheontwikkelingen. Lees hieronder alvast een voorproefje. Meer volgt binnenkort in het nieuwste Earline Magazine.

Tijdens het Audidakt Audicienscongres werd de audicien uitgedaagd als professional. Om een professioneel oordeel te ontwikkelen, te beargumenteren en te gebruiken kreeg de audicien diverse tools en tips aangereikt. Daarnaast was er ruimte voor ervaringen uit de praktijk en werd in workshops geoefend met de toepassing in het eigen dagelijkse werk. Op beide dagen werd de opening verzorgd door dagvoorzitter Angelique van ’t Riet en Funs Janssen, voorzitter van AuDidakt.

Programma

Er was een parallel programma, met op zaterdag en maandag dezelfde sprekers en workshops. Zo vertelde Noor Bremmers, audiologisch trainer bij Veenhuis Medical Audio, over ‘Het gebruik en de interpretatie van COSI in relatie tot het professioneel oordeel van de audicien’. Andrea Voerknegt – Krüger, audicien en docent bij Da Vinci College, had het over ‘Meten van het vrije veld op drie geluidsniveaus’. Communicatie-expert, filosoof en cabaretier, Paul Smit, sprak over ‘Overtuigende argumentatie en communicatie’.

Workshops

Naast de interessante sprekers waren er diverse workshops. Deze werden aangeboden door een zevental fabrikanten van hoortoestellen en hulpmiddelen: Audmet – Oticon, GN Hearing – GN ReSound, Sivantos – Signia en Audio Service, Sonova – Phonak, Veenhuis Medical Audio, Hoorexpert / HearSolutions en Multi Care Systems/NOIZEZZ/LabFormaat. In de workshops werd op basis van een concrete casus besproken hoe de audicien vanuit COSI en de metingen tot een juiste keuze van het hoortoestel met bijbehorende instellingen komt óf welke hulpmiddelen daarbij kunnen helpen. Het professioneel oordeel van de audicien stond hierin centraal. Afwijken van het protocol is mogelijk, maar dan moet dit wel onderbouwd worden. In de workshops ging men hiermee aan de slag.

Bekijk hieronder de foto’s – gemaakt door Co Bliekendaal (contractmanager Da Vinci College) – voor een impressie.

Meer informatie: www.audidakt.nl