‘Tussen rust en ruis’: leven met oorsuizen

Mary van Duuren heeft het boek tussen rust en ruis geschreven, die op 19 januari 2018 officieel wordt gelanceerd. Haar verhaal gaat over vijftien jaar ontkennen, verbergen en uiteindelijk accepteren van gehoorproblemen. De laatste jaren wordt echter haar slechthorendheid verergerd door een behoorlijk lastige tinnitus (oorsuizen).

Vorm van verwerken 

Mary kreeg veel vragen aan haar hoofd, bijvoorbeeld over het ontstaan ervan en hoe haar toekomst eruit ging zien. Deze vragen bleven haar in het dagelijks leven bezig houden. Erover schrijven werd een vorm van verwerken. Ze leerde haar schaamte om te zetten in openheid en vond de balans in haar leven om ermee om te gaan.

Tijdens haar zoektocht naar informatie vond Mary veel lotgenoten, waarvan vijf mensen ook hun verhaal doen in Tussen rust en ruis. 

Een van de gedichten uit het boek ‘Tussen rust en ruis’:
Op zoek naar balans
in het verschil van stilte en gesuis
Levend tussen twee werelden
Een van rust en een van ruis
De onbegrijpelijke tegenstelling
Ik wist het zelf lang niet
Hoe kon ik jou dan vragen
om begrip voor mijn verdriet
Stilte is slechts een echo
in de diepte van geluid
Genesteld in mijn hoofd
en kan er nooit meer uit
Hopend op de brug
om ‘Wij’ en ‘Zij’ te verbinden
en te zorgen dat het ‘Ons’ wordt
om de juiste weg te vinden.

Gaby Olthuis Fonds

De royalty’s van het boek ‘Tussen rust en ruis’ gaan naar de Stichting Gaby Olthuis Fonds, die onder andere de onderzoeken naar deze aandoeningen financieel steunt. Net als – en samen met – Joan van Baarle (auteur van het boek ‘Gevangen in geluid’ en moeder van Gaby Olthuis, die uiteindelijk koos voor euthanasie vanwege tinnitus en hyperacusis), wil Mary van Duuren zich in 2018 gaan inzetten, met name op het gebied van voorlichting en preventie van tinnitus.

Meer informatie

Op 19 januari wordt het boek officieel gepresenteerd om 20.00 bij De Turfvaart in Etten-Leur. Tickets en het boek zijn verkrijgbaar via www.adoremi-moments.nl/winkel