Van Boxtel draagt bij

Dat er meer is dan de verkoop van hoortoestellen, bewijst wel het van oorsprong Brabantse bedrijf Van Boxtel hoorwinkels. In de stoel van één van de 61 winkels zit vaak een eenzame oudere, die vertelt dat hij of zij de kinderen weinig tot niet ziet.

Vorig jaar startte een samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds in de vorm van een expertpanel en steunde het bedrijf initiatieven zoals de Gezondheidsdag en de Hoorbus. Nu zet het bedrijf in het kader van haar 60-jarig bestaan een stukje‘corporate social responsibility’voort.

Kortweg iets goeds doen voor ouderen, een steentje bijdragen aan diverse initiatieven voor senioren in de regio”, vertelt algemeen directeur Frans Story. Tovertafels, snoezelkarren en rolstoelfietsen! Op de vraag wat zorginstellingen graag voor hun senioren wilden doen of aanschaffen, kon het jarige bedrijf rekenen op vele enthousiaste reacties. “Voor mij is vooral belangrijk dat we een project steunen, dat ouderen blijvend samenbrengt”, vertelt Frans Story. “We zijn dan ook blij met de maar liefst 65 ideeën, die werden ingediend door Brabantse verpleeg- en verzorgingshuizen. Eind september maken Monique Wolfkamp van het Nationaal Ouderenfonds en ik bekend welke initiatieven geselecteerd zijn. We hebben vele mogelijkheden: van dagjes weg en het opknappen van de binnentuin tot een volière, een biljart, een wensboom voor de huiskamer en zelfs een optreden van Willeke Alberti. Het voelt goed om dit te doen in het kader van het welzijn van ouderen, want verkoop van hoortoestellen is belangrijk, maar er is meer…

Voor meer informatie:
www.vanboxtelhoorwinkels.nl