Van Boxtel en Nationaal Ouderenfondsklaar voor nieuw seizoen OldStars


Van Boxtel hoorwinkels en het Nationaal Ouderenfonds hebben de handtekening gezet onder een langdurige samenwerking.

De komende twee jaar zal Van Boxtel maatschappelijk partner zijn van OldStars, een initiatief van de Nederlandse Eredivisie en het Nationaal Ouderenfonds om 60-plussers een sportieve en sociale bezigheid te bieden. Zo blijven de deelnemers fysiek gezond en wordt eenzaamheid bestreden.

Walking Football als sociale en gezonde activiteit in het leven van ouderen
Voetballen bij OldStars gaat volgens het principe Walking Football, waarbij niet gerend mag worden. Ook zijn het speelveld en de teams kleiner. Dit alles zorgt voor een ontspannen sfeer en voorkomt blessures. Bij aanvang en het einde van ieder seizoen ondergaan de deelnemers een fittest, waar een hoortest een belangrijk onderdeel van uitmaakt.

“Als hoorspecialist met winkels in heel Nederland heeft Van Boxtel een belangrijke sociale rol. We zien dat ouderen en mensen met een verminderd gehoor zichzelf buitensluiten van allerlei activiteiten, bijvoorbeeld omdat ze zich schamen of door hun verminderd gehoor niet alles goed kunnen volgen. Daarom raden wij mensen aan een jaarlijkse hoortest te laten afnemen, en dit onderdeel te maken van hun reguliere gezondheidscheck,” aldus Frans Story, algemeen directeur van Van Boxtel hoorwinkels. “We werken al langer samen met het Nationaal Ouderenfonds en met deze specifieke samenwerking kunnen we ouderen echt iets bieden, namelijk in een gemoedelijke en gezellige omgeving samenkomen en de gezondheid van deelnemers verbeteren,” zegt Story over de samenwerking.

“Wij zijn erg blij met Van Boxtel hoorwinkels als maatschappelijk partner. Uiteindelijk hebben we allebei hetzelfde doel voor ogen: ouderen een sociale en gezonde activiteit bieden. Daarnaast willen we hen bewust maken van het belang van een goede gezondheid. Een goed gehoor is hiervan een belangrijk onderdeel,” zegt Corina Gielbert, directeur van het Nationaal Ouderenfonds. “Resultaten van de fittest laten al zien dat OldStars een positief effect heeft op de gezondheid van ouderen. Na één seizoen zagen we bij bijna alle deelnemers een lagere bloedruk en een kleinere buikomvang.”

Inmiddels zijn er 70 amateur- en professionele clubs en zo’n 350 deelnemers actief. Iedereen die zich bij een bestaand initiatief wil aansluiten, of zijn of haar club wil aanmelden, kan dit doen via www.oldstars.nl