Van Boxtel hoorwinkels draagt bij en zoekt buurtinitiatieven


Van Boxtel hoorwinkels start deze week in Noord-Holland met een grootschalige actie om senioren in diverse gemeenten te trakteren.

De hoorspecialist roept buurtverenigingen, zorgingsinstellingen zoals bejaarden- en verpleeghuizen en andere instanties waar senioren bij betrokken zijn op om initiatieven in te zenden.

Ondanks de gerealiseerde landelijke spreiding hecht Van Boxtel hoorwinkels nog altijd veel waarde aan lokale betrokkenheid. Daarnaast maakt de hoorspecialist zich hard om vereenzaming bij ouderen tegen te gaan met initiatieven zoals de Gezondheidsdagen en een samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds.

Van Boxtel draagt bij
Van Boxtel hoorwinkels start in Noord-Holland met ‘Van Boxtel draagt bij’, een initiatief waarbij de hoorspecialist sympathieke acties voor senioren faciliteert. Een deskundige jury, bestaande uit onder andere Corina Gielbert, directeur van het Nationaal Ouderenfonds en Frans Story, algemeen directeur bij Van Boxtel hoorwinkels, kiest uit de inzendingen een aantal initiatieven waaraan Van Boxtel een bijdrage zal leveren.

In 2015 heeft Van Boxtel hoorwinkels deze actie voor het eerst opgezet in Noord-Brabant om destijds het 60-jarig jubileum van het bedrijf met Brabantse wortels te vieren. “De actie was erg succesvol met 65 inzendingen en tien enthousiaste winnaars. Denk hierbij aan een make-over voor de gemeenschappelijke ruimte of tuin, maar ook praktische gebruiksvoorwerpen die het leven van de ouderen aangenamer maken,” zegt Frans Story, algemeen directeur bij Van Boxtel hoorwinkels over de campagne van vorig jaar.

“Na een succesvolle eerste editie vorig jaar, hebben we ervoor gekozen om de actie nu in een andere provincie op te zetten. Met onze bijdrage willen we een gemeenschapsgevoel opwekken en zo strijden tegen de vereenzaming van senioren. We zijn daarom enorm blij dat het Nationaal Ouderenfonds deze actie wil steunen met hun kennis en ervaring.”

“Regelmatig zie ik bedrijven die op een bijzondere manier hun maatschappelijke verantwoordelijkheid vormgeven,” zegt Corina Gielbert, directeur van het Nationaal Ouderenfonds. “Van Boxtel hoorwinkels toont zijn betrokkenheid en neemt het initiatief om lokale en regionale wensen en behoeften van ouderen in vervulling te laten gaan. Dergelijke initiatieven zijn zo welkom en zo belangrijk voor het welzijn van ouderen, dat ondersteunt het Nationaal Ouderenfonds van ganser harte. Ik ben heel blij dat ik hierbij betrokken mag zijn.”

Van Boxtel hoorwinkels en het Nationaal Ouderenfonds hebben elkaar gevonden in een gezamenlijke doelstelling: het tegengaan van eenzaamheid onder ouderen. Naast “Van Boxtel draagt bij” steunt het bedrijf het Nationaal Ouderenfonds bij diverse projecten de komende jaren.

Hoe kunt u meedoen?
Diverse zorg- en oudereninstellingen die gevestigd zijn in de deelnemende plaatsen ontvangen een persoonlijke brief voor deelname. Uiteraard zijn ook organisaties die geen brief hebben ontvangen van harte welkom om een initiatief in te dienen.

Bezoek voor meer informatie en deelname de website: www.vanboxtelhoorwinkels.nl/draagtbij. Inzenden kan tot 1 juli 2016.