Van Boxtel hoorwinkels sponsor Jazz in Duketown

Van Boxtel hoorwinkels is een van de sponsoren van het Jazz in Duketown Festival in Den Bosch en grijpt dit moment aan om aandacht te vragen voor gehoorbescherming.

Van Boxtel steunt een onderdeel van het festival, de Conservatorium Talent Award, waarbij alle conservatoria van Nederland gevraagd wordt een veelbelovend talent naar voren te schuiven. Acht finalisten zullen vervolgens op 15 mei strijden om de Talent Award. De winnaar krijgt naast een geldbedrag van €5000,- een podiumplaats op zowel het North Sea Jazz Festival als op het eerstvolgende Jazz in Duketown Festival.

Gehoorbescherming tijdens festivals
Van Boxtel adviseert festivalbezoekers altijd gehoorbescherming te dragen. Zo wordt het gehoor beschermd, maar kunnen gebruikers nog steeds optimaal van muziek genieten en op een normaal volume met vrienden praten. Een tweede, minstens zo belangrijk, advies is dat iedereen die regelmatig een concert bezoekt of naar het theater gaat om jaarlijks zijn of haar gehoor te laten controleren. Het bedrijf biedt deze controle in alle winkels gratis aan en raadt vooral ouderen aan dit een vast onderdeel van hun jaarlijkse gezondheidscheck te maken.

“Muziek is voor veel mensen een belangrijk onderdeel van het leven. Concerten, feesten, festivals; we gaan er allemaal naartoe. Om hier optimaal van te genieten, is een goed gehoor erg belangrijk, maar ook in het dagelijks leven en voor een goede gezondheid is dit onontbeerlijk. Door komend festivalseizoen aandacht voor gehoorbescherming te vragen, vergroten we de bewustwording rondom dit onderwerp”, zegt Frans Story, algemeen directeur van Van Boxtel. “Het cliché is waar: voorkomen is altijd beter dan genezen.”
Bij Van Boxtel hoorwinkels staat gehoorbescherming hoog in het vaandel en daarom is de hoorspecialist komend festivalseizoen op verschillende festivals aanwezig om aandacht voor goede bescherming te vragen en gratis gehoorbescherming uit te delen. Daarnaast biedt het bedrijf iedere deelnemer van de Conservatorium Talent Award een gehoorbescherming op maat aan, zodat hun muzikale carrière geen negatieve invloed heeft op hun gehoor, en andersom.