Vlaams online platform voor en door jongeren met oorsuizen gelanceerd

We schrijven december 2012. Nietsvermoedend maakt Bert Lecomte zich op voor een memorabel feestje. Wat Bert toen echter niet wist, is dat dat feestje zijn oren zou verwoesten. Een vervelende tuut drong zijn oren die nacht binnen en zou nooit meer verdwijnen. Oorsuizen, beter bekend als tinnitus, was het verdict. En dat was het begin van een bijzonder moeilijke periode. Alles werd bovendien nog erger toen hij nergens de informatie vond die hij nodig had en geen lotgenoten vond met wie hij zijn verhaal kon delen: een jongerenplatform over oorsuizen bestond immers nog niet.

Jongeren met oorsuizen werden compleet in de kou gelaten, en dat kon Bert niet langer aanzien. Samen met een team van jonge medewerkers bouwde hij zijn grote droom uit: een online platform rond oorsuizen, voor en door jongeren. “De Tuut van Tegenwoordig” wordt vandaag officieel gedoopt met de nodige – uiteraard geluidsnormconforme – toeters en bellen. 
Neem hier zelf een kijkje.

In februari dit jaar deelde Bert nog zijn verhaal tijdens de Week van het Oorsuizen die Stichting Hoormij organiseerde. Hij vertelde onder andere over de situatie in Vlaanderen rondom jongeren en oorsuizen en over zijn droom om zelf een platform voor jongeren te lanceren. Lees 
hier meer. 

Bron:

http://www.stichtinghoormij.nl


//www.youtube.com/embed/FGdUNi2qU6g