Vliegtuigmaaltijd smaakt minder lekker door herrie


Als het eten aan boord van een vliegtuig niet te eten is, is het slim om goede oordoppen in te doen. Uit onderzoek bleek namelijk dat de herrie die het vliegtuig de oorzaak is.

De Amerikaanse Cornell University gaf 48 mensen eten met vijf basissmaken: zoet, zout, bitter en hartig. De proefpersonen moesten alles in stilte proeven, en daarna kregen ze een koptelefoon op met 85 decibel herrie die het gebrom van een vliegtuig simuleren.

De onderzoekers vonden dat de zoete smaak in een lawaaierige omgeving afneemt en de hartige smaak toeneemt in intensiteit, meldt het AD.

“Ons onderzoek bevestigde dat in een lawaaierige omgeving onze smaak afneemt. De zintuiglijke eigenschappen van de omgeving waarin we voedsel consumeren kan de beleving van het voedsel beïnvloeden”, “, aldus assistent-professor in voedselwetenschap Robin Dando.

bron: nieuws.nl