Vlinder vindt en verbindt

Signaleren, alarmeren, traceren en communiceren in combinatie met een app op je smartphone. Een slim persoonsalarm voor elke zelfstandige en actieve oudere. de vlinder, die hoorexpert onlangs introduceerde, is het meest complete gps-persoonsalarm voor senioren.

Hij werkt binnen en buiten en heeft door de combinatie van netwerken altijd bereik. functies als alarm, dwaaldetectie, goedemorgen alarm en medicatie memo zijn ontworpen voor iedere situatie van een oudere.

“Of je nou een boodschap gaat doen, op bezoek bij familie gaat of de hond uitlaat, met de Vlinder heb je altijd contact met familie en vrienden”, vertelt Per Gisolf. “Je kunt genieten van een zorgeloos actief (buiten)leven, want hulp is altijd dichtbij. Ben je soms ongerust over je vader of moeder, vriend of iemand voor wie je zorgt?

Met de Vlinder heb je snel contact en kun je iemand simpel lokaliseren. Het is daardoor een ideaal hulpmiddel voor de mantelzorg bij vergeetachtigheid en lichte vorm van dementie. De Vlinder is gewoon een hele zorg minder”.

De Vlinder is heel gebruiksvriendelijk. De gebruiker kan met de alarmknop alle mantelzorgers alarmeren in geval van nood. Volgers kunnen de Vlinder, via de app op de telefoon, met behulp van GPS lokaliseren. Per Gisolf: “De Vlinder detecteert bijvoorbeeld iedere ochtend voor een bepaalde tijd of hij wordt bewogen. Zo niet, dan worden de volgers gewaarschuwd.

Via de app stelt de volger een veilige zone in waarbinnen de persoon met dementie zich kan bewegen zonder dat een alarm afgaat. De Vlinder geeft de volger een
notificatie zodra de veiligheidszone wordt verlaten”. Via de app kan de volger ook datum en tijdstip instellen voor medicijninname.

De Vlinder geeft de gebruiker op de ingestelde tijd dan een medicatieherinnering. Met een slim basisstation wordt de Vlinder draadloos opgeladen. De Vlinder werkt alleen met de Loox app. Mantelzorgers downloaden de Loox app op hun smartphone en lokaliseren hiermee de Vlinder en stellen de gewenste functies in. Meerdere
personen en/of organisaties kunnen één Vlinder volgen. Alarmnotificaties en oproepen komen via de Loox app op de smartphone binnen.

Voor meer informatie: www.hoorexpert.nl