Waarom CROS II? De voordelen van de CROS II t.o.v. CROS

Een (BI)CROS-toestel is een prima oplossing om geluiden aan de onbehandelbare (dove) zijde hoorbaar te maken. Een veel gehoorde klacht bij (BI)CROS dragers is echter dat spraakverstaan bij veel omgevingslawaai lastig is.

Dat is niet vreemd, want er is een extra microfoon actief die braaf zijn werk doet. Met de nieuwe Phonak CROS II blijft het spraakverstaan in rumoer voortaan behouden doordat hij samenwerkt met een Venture hoortoestel op het betere oor.

Beter spraakverstaan door StereoZoom
Phonak CROS II is de discrete draadloze CROS II-zender gebaseerd op het Venture-platform. Het verzendt geluid draadloos van het onbehandelbare oor naar het beter horende oor. Hierdoor kan een persoon met eenzijdige doofheid (SSD) spraak horen die afkomstig is van de zijde waar hij/zij voorheen niets kon horen. Door stereoZoom (Binaural VoiceStream Technology™) worden de prestaties in rumoerige omstandigheden sterk verbeterd. Combineer de CROS II met een V70- of V90-hoortoestel voor de best mogelijke prestaties in lawaai! Onderzoek heeft aangetoond dat een verbetering tot wel 4.3 dB SNR mogelijk is t.o.v. de vorige generatie CROS (voor SPICE en QUEST hoortoestellen): lees hier het onderzoek

Praktische verbeteringen
Phonak CROS II is ook eenvoudiger aan te passen doordat hij gewoon actief (hoorbaar) blijft gedurende de aanpassing met Target. Uw klant kan op deze manier veel makkelijker en sneller feedback geven over de instelling. Op veler verzoek is het CROS II-13 AHO-model nu ook aan te passen met een toonbocht, makkelijk als je met een gewoon oorstukje wilt werken. Ten slotte is het stroomverbruik van de CROS II in combinatie met een Venture hoortoestel tot wel 30% gereduceerd. De klant doet dus langer met de 312 en 13 batterij.

De Phonak CROS II heeft dus een behoorlijk aantal stappen vooruit gezet ten opzichte van de CROS en is exclusief beschikbaar voor de Venture hoortoestellen (buiten categorie).

Kijk hier voor meer informatie

Het Phonakteam