Waarom moet je je luchtkanalen laten reinigen?

De luchtkanalen laten reinigen is ontzettend belangrijk. In de loop der tijd raken de luchttoevoersystemen verontreinigd, waardoor je niet zeker kunt zijn van gezonde lucht in de ruimte. Door je luchtkanalen regelmatig te laten reinigen ben je er zeker van dat het luchtklimaat in je woning of bedrijfspand gezond is en blijft. Waarom reiniging van je luchtkanalen zo belangrijk is, lees je in dit artikel.

Verontreiniging van de luchtkanalen

Luchtkanalen voeren continu grote hoeveelheden lucht af, waarbij vaak ook stof- en vetdeeltjes meekomen. Die deeltjes kunnen zich in de loop der tijd gaan verzamelen aan de wanden van de luchtkanalen. Daardoor raken de luchtkanalen verontreinigd. De dikker wordende stoflaag zorgt er bijvoorbeeld voor dat de lucht minder goed door de kanalen kan stromen, waardoor het ventilatiesysteem minder goed gaat presteren. De verzamelde deeltjes in ernstig vervuilde luchtkanalen kunnen na verloop van tijd zelfs bacteriën gaan aantrekken.

Het belang van goede luchtkwaliteit

Een goede luchtkwaliteit, mede door goed werkende luchtkanalen, is erg belangrijk. We ademen 90% van de tijd de lucht in binnenruimtes in, waardoor een slechte luchtkwaliteit merkbare gevolgen kan hebben voor je welzijn en productiviteit. Werknemers in bedrijfspanden waar de luchtsystemen niet goed zijn, kunnen bijvoorbeeld eerder last krijgen van concentratieproblemen of zelfs van gezondheidsklachten als een grieperig gevoel, last van de ogen, hoofdpijn of benauwdheid. Schone luchtkanalen zijn dan ook erg belangrijk. Ze zorgen ervoor dat werknemers zich prettig voelen en beter presteren. Schone luchtkanalen kunnen zelfs leiden tot een lager ziekteverzuim.

Je luchtkanalen laten reinigen

Om deze redenen wordt aangeraden om luchtkanalen om de drie tot vijf jaar te laten reinigen. Omdat veel onderdelen van het luchtkanaal lastig te reinigen zijn, is het beste om dit reinigen uit e besteden. Je kunt bijvoorbeeld je luchtkanaal laten reinigen bij Strooming.nl, een bedrijf dat gespecialiseerd is op het gebied van binnenmilieu. Dankzij daarvoor bestemde machines en afzuigers ben je bij Strooming.nl zeker van een volledig gereinigd luchtkanaal zonder stof- en vetdeeltjes. Dat komt jouw gezondheid en die van je medewerkers of gezinsleden zeker ten goede.